marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiDublarea alocaţiilor pentru copii, încă o pomană electorală marca PSD

Dublarea alocaţiilor pentru copii, încă o pomană electorală marca PSD

PSD va depune un amendament la legea bugetului de stat pe 2020 prin care propune dublarea alocaţiilor pentru copii, dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea, a declarat preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

„Din discursul prim-ministrului, am dedus că doreşte să vină cu asumare şi pe bugetul de stat. Noi ne menţinem părerea că bugetul de stat este cea mai importantă lege anuală, care trebuie dezbătută în Parlament şi ne menţinem părerea că trebuie să vină cu ea în Parlament. Oricum, dacă nu vine în Parlament, asta nu înseamnă imposibilitatea PSD de a veni cu propuneri legislative de modificare a bugetului de stat şi deja am hotărât să venim, dacă nu avem posibilitatea de a veni cu amendament, să venim cu o lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Acest lucru l-a făcut şi PNL şi nu cred că au ceva împotrivă ca şi PSD să vină anul acesta cu acelaşi amendament”, a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a declarat PSD a stat trei ani la guvernare şi putea să majoreze alocaţiile pentru copii în această perioadă.

„Eu cred că este suficient. Sigur, acum PSD încearcă să ne copieze pe noi. Cred că aceasta competiţie va fi înţeleasă aşa cum trebuie de toţi românii. PSD a fost trei ani la guvernare. PSD putea în trei ani de guvernare să majoreze alocaţiile pentru copii. Cu toate acestea, alocaţiile au fost majorate de către PNL. Orice fac acum arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanşeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-şi angajeze rudele, pilele şi toţi neisprăviţii în administraţia publică, iar acum încearcă să mai obţină încrederea unor oameni venind cu iniţiative populiste pentru care nu există niciun de suport bugetar”, a spus premierul.

potrivit acestuia, PSD a adus România în situaţia să aibă un deficit de peste 4%.

„Orice altă cheltuială angajată înseamnă fie creşterea deficitului, fie punerea Guvernului în imposibilitatea de a putea efectua cheltuieli vitale. Acest populism deşănţat al PSD-ului ne arată clar că n-au înţeles nimic şi sunt convins că românii vor înţelege această parşivenie de care dă dovadă PSD”, a mai spus premierul. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate