luni, mai 23, 2022
AcasăAdministrație publică„Durerea” liberalilor: parcări de biciclete în zonele publice

„Durerea” liberalilor: parcări de biciclete în zonele publice

Liberalii au rezolvat toate problemele țării, din poziția lor fruntașă din Opoziție, iar acum vor să facă parcări de biciclete în zonele publice. Proiectul a fost inițiat de 12 deputați liberali. 

Mai exact, clădirile publice, pieţele, autogările şi staţiile de cale ferată vor fi dotate cu structuri pentru parcarea bicicletelor, se arată intr-o propunere legislativă depusă la Parlament. 

„Clădirile publice sau de utilitate publică, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată ce deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minim 10 biciclete, cât şi montare pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt”, se arată în proiect. 

Costurile lucrărilor necesare realizării acestor dotări şi ale autorizaţiilor prevăzute de lege vor fi suportate din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz. Acestea au obligaţia să includă reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale în comisiile de recepţie a lucrărilor.

În acest caz, Executivul va emite normele metodologice de aplicare în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, iar în termen de 180 de zile de la emiterea acestor norme, autorităţile şi persoanele juridice vor adopta aceste măsuri.

Încălcarea acestor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 lei, mai prevede proiectul.

„Iniţiativa legislativă îşi propune încurajarea utilizării pe scară largă a bicicletei atât în mediul urban, cât şi în cel rural, prin instituirea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice situate atât în mediul urban, cât şi rural”, se arată în expunerea de motive.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate