vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiElena Udrea, fericită că s-a întors în România. E la fel de...

Elena Udrea, fericită că s-a întors în România. E la fel de bogată, dar mai liberă

Elena Udrea se declară  fericită că s-a întors în România și este la fel de de bogată, dar mai liberă, față de cum era în Costa Rica. Aceasta este prima ieşire în public a Elenei Udrea după ce a revenit din Costa Rica, ea fiind însoţită la Curtea de Apel Bucureşti de iubitul ei, Adrian Alexandrov.

Fosta „blondă de la Cotroceni” a trebui să vină azi la Curtea de Apel Bucureşti, în procesul în care este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

„Mă voi prezenta la toate termenele, că mă bucur mult că sunt acasă şi că mi-am dorit să fiu acasă. Sunt fericită că am putut să vin. Eu cred că lucrurile sunt în schimbare spre bine în România, în general, şi în justiţie. Am motivele mele pentru care cred lucrul acesta. Nu vreau nici să fac analize, nici să spun ce părere am, nici care au fost motivele pentru care am plecat, nici motivele pentru care am venit”, a declarat Elena Udrea, la ieşirea de la CAB.

Acesta nu a dorit să declare nimic despre întoarcerea ei din Costa Rica.

„Nu vreau să o mai iau de la capăt cu toate subiectele, am alte lucruri de făcut, îmi este bine aşa. (…) Ştie toată lumea de ce am plecat în Costa Rica. Să o iau de la capăt, cu ce s-a întâmplat în dosarul acela, cine m-a judecat, cine a fost în spate… Responsabilităţile pe care le am acum sunt mai mari decât cele doar pentru mine. Eu cred că lucrurile sunt în schimbare spre normalitate în ţara aceasta, inclusiv în justiţie. Pot să spun că uşor, uşor lucrurile intră în logica lor de legalitate”, a mai declarat Udrea.

Elena Udrea, fericită, dar tot anchetată 

Procesul ei a fost amânat pentru 15 octombrie, deoarece unul dintre inculpaţii din dosar nu avea avocat.

DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic, în iulie 2017, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar Dan Andronic – de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie.

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, spun anchetatorii anticorupție. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate