vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAgenda ZileiŞeful Poliţiei Capitalei, Mihai Marius Voicu, a fost eliberat din funcţie

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Marius Voicu, a fost eliberat din funcţie

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Marius Voicu, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia Direcției Generale a Poliției Municipilui București (DGPMB) pe o perioadă de şase luni. 

DGPMB este unitatea din cadrul Poliţiei Române căreia îi va reveni rolul principal în pregătirea şi gestionarea eficientă din punct de vedere al asigurării ordinii şi siguranţei publice în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, iar la nivelul acestei instituţii s-au decis măsuri pentru ridicarea capacităţii operaţionale.

Voicu a fost înlocuit prin ordin al ministrului Afacerilor Interne de comisarul-şef de poliţie Miron Adrian-Ciprian, care până în prezent a deţinut funcţia de inspector general adjunct al IGPR. 

„În continuarea procesului de modificare a structurii organizatorice, anunţată de către Inspectorul General al Poliţiei Române, începând cu data de 10.12.2018, propunerea de reorganizare a unităţii a fost aprobată, iar funcţia de şef al Poliţiei Capitalei a fost transformată, fiind la acelaşi nivel ierarhic cu cea de adjunct al inspectorului general al IGPR”, au anunțat oficialii MAI. 

Poliţia Capitalei va beneficia, pe lângă modificările structurale, pentru acoperirea deficitului existent şi buna funcţionare, şi de suplimentarea numărului de posturi şi, implicit, de creşterea numărului de poliţişti care se vor încadra în unităţile de poliţie pe tot parcursul anului, pe măsură ce vor absolvi instituţiile de învăţământ ale MAI. 

„Modificările urmăresc obţinerea de eficienţă şi calitate sporite în activitate, descentralizarea deciziei, dinamizarea proceselor interne şi creşterea gradului de specializare pentru anumite segmente de activitate, astfel încât să se asigure un răspuns instituţional optim la realităţile şi evoluţiile sociale, iar Poliţia Română să îşi îndeplinească în mod eficient misiunea de garant al siguranţei comunităţii”, mai anunță oficialii polițiștilor. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate