duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiFără buget de stat aprobat, investiţiile publice din anul 2019 sunt puse...

Fără buget de stat aprobat, investiţiile publice din anul 2019 sunt puse în pericol

Alianţa de guvernare PSD-ALDE amână de la o zi la alta aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019, în condiţiile în care, fără un buget aprobat, nicio investiţie publică nu se poate demara în România, a declarat deputatul PNL Claudiu Răcuci.

„În ultimii douăzeci de ani, niciun guvern aflat în funcţie nu a întârziat aprobarea bugetului de stat până în primăvara anului următor. Le este frică să facă publice datele bugetare, care ar arăta cât de incompetenţi sunt şi ce probleme uriaşe au creat macrostabilităţii României. Nimeni şi nimic nu a împiedicat Guvernul Dăncilă să transmită Parlamentului proiectul de buget, aşa cum prevede legea finanţelor publice, adică până la data de 15 noiembrie. Dragnea a promis că bugetul va fi aprobat în decembrie, pentru ca mediul de afaceri să îşi poată organiza planurile de afaceri, în funcţie de prevederile bugetare. Teodorovici, la rândul lui, a promis că bugetul va fi aprobat în ianuarie, pentru ca toţi ordonatorii de credite să ştie pe ce bani se bazează în anul 2019”, mai spune liberalul.
Bugetul va ajunge în luna februarie şi va fi publicat în Monitorul Oficial, cel mai probabil, aproape de luna martie, adică la începutul primăverii!
„Miniştrilor incoştienţi şi incompetenţi care conduc România nu le pasă de faptul că nicio primărie sau consiliu judeţean nu poate să demareze niciun proiect de investiţii, atâta vreme cât nu se cunoaşte nici acum câţi bani vor fi alocaţi pentru cheltuieli de investiţii, dacă vor avea suficienţi bani pentru plata salariilor şi pentru acoperirea cheltuielilor curente. Nimeni nu-şi asumă riscul să înceapă un proiect, fără să aibă scris, negru pe alb, alocarea banilor necesari”, a mai spus Răruci.
Prin această întârziere nepermisă, Dăncilă şi Teodorovici au compromis şi în anul 2019 investiţiile publice, pentru că timpul trece în defavoarea modernizării ţării.
Un buget care va ajunge pe masa primarilor sau a altor ordonatori de credite abia în martie, înseamnă investiţii amânate cu 3-5 luni, pentru că declanşarea organizarea procedurilor şi organizarea licitaţiilor corecte, durează!
„Aşadar, la vară nu se va construi mai nimic, iar abia la toamnă poate auzim de nu ştiu ce proiect demarat, dar ca nu poate să fie realizat pentru că începe vremea rea – ploi, lapoviţe, frig etc. Dragnea şi Tăriceanu sunt principalii vinovaţi pentru că nu au impus Guvernului să respecte legea şi să aprobe bugetul în termenele legale, adică înainte de 1 ianuarie. Nu le pasă că din această cauză am intrat în al treilea an consecutiv în care, deşi ne împrumutăm zeci de miliarde anual, în România nu se construieşte şi nici nu se renovează nimic. Absolut nimic!”, mai spune deputatul. 
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate