marți, iulie 16, 2024
AcasăAgenda ZileiBugetul pe 2019 ar putea fi gata în februarie, crede ministrul Muncii

Bugetul pe 2019 ar putea fi gata în februarie, crede ministrul Muncii

Bugetul pe 2019 ar putea fi gata în februarie, crede ministrul Muncii, care amână termenul înaintat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Finanțele anunțau recent că bugetul va fi gata zilele acestea, în schimb, Marius Budai, ministrul Muncii, a declarat aseară într-o emisiune televizată că s-ar putea ca bugetul să fie gata în februarie. 

Bugetul va fi aprobat în februarie şi nu se pune problema să nu se plătească pensiile şi salariile, în caz că va întârzia bugetul, a afimrat ministrul Muncii la Antena 3.

Acesta a fost întrebat ce părere are despre demersurile președintewlui, dacă va aproba imediat sau nu bugetul pe 2019 și a răspuns că este încrezător că da. 

„Eu cred ca vom avea buget imediat în februarie. Până la urmă trebuie sa intrăm în normalitate şi dacă dumnealui (preşedintele Klaus Iohannis, n.r.) respectă ceea ce a spus de multe ori, că măcar pe această perioadă de 6 luni să avem consens, cred că va promova şi bugetul. Noi ne dorim să-l aprobăm cât mai rapid”, a spus ministrul Muncii. 

Cât despre pensii și salarii, ministrul a afirmat că vreau să se uite direct în ochii oamenilor să le spună că PSD nu sunt cei care tăie ci sunt cei care dau.

„Şi misiunea noastră principală atâta timp cât suntem le guvernare este de a aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor. Dacă ni s-a atacat la Curtea Constituţională Legea pensiilor am pus în Ordonanţa de Urgenţă majorarea punctului de pensie pentru a linişti pensionarii şi pentru a arăta că ne ducem misiune la capăt. Misiune noastră principală asta va rămâne: mai mulţi bani în buzunarele românilor şi de asta ne vom ţine”, a mai spus Budăi. 

Când a vorbit despre bugetul pe 2019, Teodorovici a spus și că deficitul bugetar pe anul 2018 va fi sub nivelul de 2,97% din PIB, urmând ca în 2019 să coboare spre 2,5% din PIB. În luna decembrie a anului trecut, şeful de la Finanţe arăta că Produsul Intern Brut estimat pentru anul viitor este de circa 1.022 miliarde de lei iar creşterea economică de 5,5%

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate