marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiTribunalul București: Decizie dură pentru Dumitru Dragomir și amendă penală pentru RCS-RDS

Tribunalul București: Decizie dură pentru Dumitru Dragomir și amendă penală pentru RCS-RDS

Tribunalul Bucureşti a dispus ca RCS/RDS să plătească o amendă penală de 1.250.000 lei, fiind confiscate şi sumele de 3,1 milioane euro şi 665.000 lei de la aceeaşi companie. În același dosar, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru luare de mită. 

Dumitru Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1. Dumitru Dragomir a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor. 

Instanţa a decis ca SC Bodu SRL, firmă deţinută de Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), să plătească o amendă penală de 1.350.000 lei, fiind confiscate şi sumele de 3,1 milioane euro şi peste 3 milioane lei. În plus, Integrasoft SRL trebuie să achite o amendă penală de 700.000 lei. 

În acelaşi dosar, Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Florin Bogdan Bădiţă (administrator al SC Bodu SRL).  În schimb, Bogdan Dumitru Dragomir, Alexandru Oprea (directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS), Mihai Dinei (coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS) şi Serghei Bulgac (director general al RCS&RDS) au fost achitaţi. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată, în august 2017, de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Alături de el au fost deferiţi justiţiei Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS&RDS SA, pentru dare de mită şi complicitate la spălare de bani; Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani. 

Dumitru Dragomir, în vârstă de 72 de ani, a declarat imediat după această decizie că încearcă să-l bage pa pușcărie cu orice preț, după ce a fost șeful LPF timpd e 17 ani. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate