miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAgenda ZileiFără bugete pentru administrațiile locale și județene până la 1 martie

Fără bugete pentru administrațiile locale și județene până la 1 martie

Fără bugete pentru administrațiile locale și județene până la 1 martie, este de părere deputatul liberal Lucian Heiuş, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. 

Proiectul bugetului de stat pe anul 2019 va intra în dezbaterea Parlamentului pe 1 februarie, la începutul sesiunii parlamentare, apreciind însă că Ministerul Finanţelor ar fi trebuit deja să lanseze în dezbatere publică acest document cu 30 de zile înainte. 

„Nu au respectat nici măcar acest minim criteriu de transparenţă. Bugetul României ar fi trebuit să fie pus în dezbatere publică şi lăsat 30 de zile sau măcar 15 zile, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Este clar că se va încălca legea din moment ce la începutul sesiunii parlamentare se va şi pune în dezbatere în Parlament, fără să mai fie lăsat în dezbatere publică. Este un semnal, din punctul meu de vedere, destul de prost”, a mai spăus liberalul.  

Fără bugete pentru administrațiile locale și județene

Lipsa bugetului de stat pe anul 2019 reprezintă o mare problemă având în vedere că administraţiile locale nu-şi vor putea construi propriile bugete mai devreme de 1 martie. 

„Cea mai mare problemă a României astăzi este că nu avem un buget. Ţara nu are un buget, consiliile judeţene, primăriile nu au un buget, iar în ritmul în care se preconizează să fie adoptat acesta, mai repede de 1 martie comunele, oraşele şi municipiile României nu vor avea un buget aprobat”, a susţinut Heiuş. 

Parlamentarii liberali au semnat o petiţie către conducerea Camerei Deputaţilor pentru a convoca o sesiune extraordinară în vederea discutării şi aprobării bugetului pe 2019. Acesta are certitudinea că nu se va întâmpla acest lucru pentru că, din informaţiile pe care le am din cadrul Ministerului de Finanţe, bugetul încă nu este terminat.

Deputații și ministrii din cabinetul Dăncilă au ieșit pe rând în ultimele săptămâni să estimeze public momentul în care România va avea un buget de stat, dar fiecare dintre aceste termene au fost depășite de fiecare dată. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate