joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda Zilei„Finanțistul” Teodorovici a depus moțiune simplă împotriva ministrului Cîțu

„Finanțistul” Teodorovici a depus moțiune simplă împotriva ministrului Cîțu

Fostul ministru al Finanțelor Orlando Teodorovici a depus moțiune simplă împotriva actualului ministru de Finanțe Florin Cîțu, aceasta numindu-se, în tipica-i aroganță PSD-istă, „Guvernarea PNL, numele tău este austeritate”. 

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a propus programarea dezbaterii moţiunii pentru exact o săptămână. 

„Potrivit art. 166, la moţiunile simple, termenul maxim este de şase zile, în consecinţă, eu vă propun să fie săptămâna viitoare, probabil luni, să programăm moţiunea simplă. După verificare, vă voi anunţa dacă au fost semnăturile necesare”, a spus Meleşcanu.

Moţiunea este adresată ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

„Nu, nu aveam de gând să recurgem la acest instrument democratic de sancţionare a activităţii unui guvern şi a unui ministru de Finanţe decât după o perioadă de activitate, o perioadă de documentare, de analiză şi decizie, şi mai puţin de comentarii, aluzii şi speculaţii publice făcute chiar din interiorul unei instituţii respectabile a statului – Ministerul Finanţelor Publice. Însă domnul Cîţu, în calitate de ministru, şi-a permis să facă declaraţii hazardate şi iresponsabile doar pentru a servi unor comenzi politice ale partidului pe care îl reprezintă într-un moment cu maximă expunere publică – campania electorală pentru prezidenţiale”, se arată în moţiunea simplă.

PSD-iștii afirmă că singura certitudine după învestirea Guvernului Orban şi instalarea lui Florin Cîţu la Finanţe este, în acest moment, scăderea leului în raport cu euro şi dolarul american, ceea ce se va traduce pentru populaţia României în creşterea facturilor, a preţurilor bunurilor şi tarifelor la servicii, a ratelor la creditele bancare şi inflaţie.

Potrivit moțiunii, indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, 2 decembrie, de Banca Naţională a României (BNR).

Vineri, ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,99%. Luni, acest indice a urcat la 3,03%, cel mai mare nivel din 29 octombrie, când a fost tot 3,03%.

„Astfel, luna noiembrie a venit cu recorduri de depreciere a monedei naţionale, iar principala cauză este inconştienţa declaraţiilor publice făcute de domnul Cîţu din postura de ministru de Finanţe”.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate