sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAdministrație publicăFirea cumpără tramvaie turcești, dar nu dă nici un detaliu despre ele

Firea cumpără tramvaie turcești, dar nu dă nici un detaliu despre ele

Primarul Bucureștiului Gabriela Firea cumpără tramvaie turcești, dar nu se sinchisește să facă publice nici un detaliu despre acestea, deși vor fi achiziționate din banii contribuabililor. 

Din acest motiv, USR Bucureşti îi cere primarului general să publice detaliile achiziţiei de tramvaie, astfel încât să poată fi verificate de organele competente.

„Cumpărarea tramvaielor turceşti ridică noi suspiciuni. Documentele achiziţiei publice au fost secretizate, nu doar faţă de publicul larg, ci şi faţă de concurentul care a pierdut licitaţia. Mai precis, cei de la Astra Vagoane nu au primit din partea Primăriei detaliile privind modul în care au fost punctate ofertele. De altfel, şi componenţa comisiei de evaluare a fost trecută la secret. Iar asta în condiţiile în care există suspiciunea că oferta producătorului din Turcia nu ar fi respectat caietul de sarcini. Îi cerem Gabrielei Firea să publice de urgenţă detaliile achiziţiei, astfel încât să poată fi verificate de organele competente”, spun cei de la USR Bucureşti.

Reprezentanţii USR Bucureşti spun că orice refuz de a pune la dispoziţia publicului şi a autorităţilor detaliile achiziţiei ridică serioase semne de întrebare cu privire la corectitudinea procedurii şi, mai ales, cu privire la interesul Gabrielei Firea în ascunderea acestor informaţii.

Cu toate acestea, oficialii Primăriei Capitalei nu au lăst acest atac să treacă fără a da un răspuns. Ei au contrazis informaţiile potrivit cărora edilul general ar fi secretizat achiziţia publică a tramvaielor, menţionând că operatorul economic desemnat câştigător şi-a declarat oferta în integralitatea sa ca fiind confidenţială, la momentul depunerii.

„Reprezentanţii ASTRA au avut, în termenul legal, acces la informaţiile care nu vizau aspecte confidenţiale. Conform legislaţiei, sunt considerate confidenţiale acele informaţii declarate ca atare de operatorul economic participant la procedura de achiziţie. În cazul de faţă, operatorul economic desemnat câştigător şi-a declarat oferta în integralitatea sa ca fiind confidenţială la momentul depunerii ofertei – martie 2019. Astra Vagoane, la rândul ei, a declarat ca fiind confidenţială o parte a ofertei. Aşadar, nu Primăria Capitalei decide secretizarea sau declararea ca fiind confidenţială a documentaţiilor, ci fiecare operator în parte, în conformitate cu prevederile legii”, au răspuns oficialii PMB.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate