joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiȘantajul pentru putere se face pe banii noștri... și nu-s puțini

Șantajul pentru putere se face pe banii noștri… și nu-s puțini

Șantajul pentru putere se face pe banii noștri și nu vorbim de bani puțini, ci de miliarde de lei, bani de care acum, România are nevoie să fie distribuiți în altă parte. 

„Încercând cu disperare să rămână la Putere, premierul Viorica Dăncilă apelează la ultima formă de şantaj: pune presiune pe parlamentarii PSD prin intermediul primarilor. Sub pretextul dezvoltării rurale, premierul tocmai le-a oferit aleşilor locali 6 miliarde de lei pentru a influenţa votul de la moţiunea de cenzură. Doamna Dăncilă, nici mita electorală nu vă mai poate ţine în funcţie: joi veţi pleca acasă! Haosul guvernării PSD va lua sfârşit”, a declarat Laurenţiu Leoreanu, vicepreşedinte PNL.

Potrivit lui, Viorica Dăncilă aruncă cu bani publici pentru a influenţa votul la moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. În ultima şedinţă de Guvern, premierul a alocat o sumă exorbitantă – 6 miliarde de lei – pentru clientela de partid.

Este vorba despre finanţarea proiectelor pentru localităţi prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), un instrument inventat de Darius Vâlcov şi care dublează practic Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). În mod sfidător, 80% din banii alocaţi de Guvern prin FDI vor merge către primarii PSD, dovadă că Viorica Dăncilă nu a fost interesată nicio clipă să scoată România din noroaie, ci să finanţeze de la bugetul de stat, din banii noştri, menţinerea sa la guvernare.

Oficial sunt bani de mici proiecte, neoficial e șantajul pentru putere 

„Oficial, banii din FDI sunt dedicaţi micilor proiecte de infrastructură locală. În realitate, e o formă de mită electorală pentru primarii PSD, care, la rândul lor, în schimbul banilor primiţi, sunt obligaţi să pună presiune pe parlamentarii social-democraţi pentru a nu vota joi moţiunea de cenzură. La finalul lunii septembrie, Guvernul aprobase 116 proiecte destinate localităţilor”, a mai spus Leoreanu.

În numai o săptămână, numărul a crescut la 500, suma finanţării ajungând la 6 miliarde de lei. Alocarea pe repede-nainte a banilor pentru primari vine în contextul în care Viorica Dăncilă nu mai poate controla nici măcar propriul partid: mai mulţi aleşi PSD au semnat moţiunea de cenzură a PNL, iar alţii sunt pregătiţi să o voteze, realizând că Viorica Dăncilă e o calamitate pentru România.

„Pe fondul revoltei din PSD, premierul a recurs la şantaj politic, spunându-le primarilor că finanţarea proiectelor de dezvoltare locală va fi oprită dacă moţiunea de cenzură trece. Pe scurt, doamna Dăncilă cheltuie resurse bugetare pentru a cumpăra voturi favorabile în Parlament, agăţându-se cu disperare de funcţie. Doamna Dăncilă, nu vă mai folosiţi de funcţie pentru a prelungi o guvernare toxică. Joi va fi ultima zi din cariera dumneavoastră politică. Veţi rămâne în istorie drept cel mai ruşinos premier post-decembrist”, spune liberalul.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate