marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiFlorin Cîțu: Până astăzi nu a fost prezentată o notă de informare...

Florin Cîțu: Până astăzi nu a fost prezentată o notă de informare sau măsuri care să elimine mafia din Sănătate!

Premierul Florin Cîțu a refuzat să răspundă, vineri, la majoritatea întrebărilor ridicate în urma conferinței de presă a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Acuzația principală a lui Voiculescu la adresa premierului, anume că schimbarea sa din funcție a făcută pentru că a deranjat sistemul mafiot din Sănătate a fost, la fel, lăsată fără răspuns.

„Îi cer domnului vicepremier Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să prezinte public şi în şedinţă de Guvern, tot ce ştia despre mafia din Sănătate şi dacă i s-a adus la cunoştinţă acest lucru şi ce măsuri a dispus pentru a elimina mafia din Sănătate.

Până astăzi, în nicio şedinţă de Guvern, nu a fost prezentată o notă de informare sau măsuri care să elimine mafia din Sănătate. În acelaşi timp, eu, repet, poţi să faci reformă cu propriul aparat administrativ, singura reorganizare care a redus cheltuieli şi a redus numărul de directori generali a fost făcută de mine, anul trecut, când eram ministrul Finanţelor Publice. Deci, se poate face. Să declarăm e uşor”, a spus Cîţu.

De asemenea, întrebat despre ”epoca epoleților”, în care Vlad Voiculescu a spus că încă ne aflăm, Folrin Cîțu a evitat, ca întotdeauna, răspunsul.

”Sunt acuzații pe care le aud în Parlament de foarte multe ori, dar de la opoziție. ” – a răspuns el, sec.

Răspunsul pregătit pentru întrebările incomode, adică aproape la toate, a fost, cu diferitele lui variante, acesta: ”Guvernarea merge mai departe, ar trebui românii să înțeleagă că actul de guvernare este unul, discuțiile politice sunt altele”.

Adică, echivalentul lui ”Altă întrebare”.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate