vineri, septembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiProfu OFF-line: Ministerul Educației i-a tăiat fondurile lui Alexandru Cumpănașu, ”proful” impostor...

Profu OFF-line: Ministerul Educației i-a tăiat fondurile lui Alexandru Cumpănașu, ”proful” impostor fără facultate

Toate parteneriatele ministerului Educației încheiate cu asociația lui Alexandru Cumpănașu au încetat încă din 29 martie 2021 – informează portalul Edupedu.

”Ministerul Educației a încetat, în data de 29 martie 2021, toate parteneriatele cu Asociația pentru Implementarea Democrației (AID, a lui Alexandru Cumpănașu) în toate cele trei proiecte din 2018 și 2019, anunță instituția prin precizări transmise, vineri, Edupedu.ro. În prezent, între Ministerul Educației și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) nu există nicio colaborare/ parteneriat/ acord privind desfășurarea unor activități finanțate din fonduri europene, potrivit sursei citate” – scrie edupedu.ro.

Potrivit aceleiași surse, proiectele vizate sunt următoarele:

  1. Sistem de Management al Calității pentru Ministerul Educației și  Cercetării și structuri subordonate – CAF“: Potrivit ministerului, “în acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare”.
  2. ,,Noi Perspective în Educație – NPE”. Potrivit ministerului, “în acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activitățilorpentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare prin noua structura din cadrul ministerului – Direcția Generală România Educată“.
  3. ,,Dezvoltarea de Reglementări Instituționale privind Etica, Integritatea și Anticorupția în sistemul de educație”. Potrivit instituției, “în cadrul acestui proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât și cu Academia de Poliție „AI. I. Cuza” din București. De asemenea, Ministerul Educației a decis rezilierea contractului de finanțare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2016-2020″.

Alexandru Cumpănașu a fost protagonistul mai multe scandaluri, iar asociația condusă de el a fost abonată multă vreme la fonduri publice de la instituții precum Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare, primării de sector etc etc.

Printre altele, el este acuzat de DNA Constanța de fraudă de fonduri europene, după ce ar fi mințit, susținând că are studii superioare pentru ocuparea unui post de expert în cadrul unui proiect mai vechi realizat de ONG-ul său cu Ministerul Dezvoltării și SNSPA.

Profitând de scandalul declanșat și întreținut multă vreme tot de el, după tragedia de la Călărași, Cumpănașu a cîștigat capital politic pe care l-a folosit pentru a candida la prezidențialele din 2019, dar și, ulterior, pentru a se da în spectacol pe TiKTok, unde, printre altele, purta discuții cu tentă sexuală cu minorii care îi urmăreau postările.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate