sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiForțele ruse de ocupație din estul Ucrainei au încălcat, vineri, din nou,...

Forțele ruse de ocupație din estul Ucrainei au încălcat, vineri, din nou, acordul de încetare a focului

Forțele ruse de ocupație din Ucraina au încălcat din nou, vineri, de patru ori, acordul de încetare a focului în estul Ucrainei, potrivit informațiilor furnizate de biroul de presă al Cartierului General al Operațiunilor Forțelor Comune din Ucraina.

”Trupele de ocupație rusă continuă să ignore acordurile încheiate în 22 iulie 2020 în cadrul Grupului de Contact Tripartit. Pe 23 iulie, începând cu ora 17, au fost înregistrate 4 încălcări ale acordului de încetare a focului” – se afirmă  pe pagina de Facebook a Cartierului General al Operațiunilor Forțelor Comune.

Lângă Opytny, un sat aflat în regiunea Donetsk din estul Ucrainei, inamicul rus a tras înspre pozițiile ucrainene cu aruncătoare de bombe de calibrul 120 mm.

Tot cu mortiere de 120 mm s-a tras și în partea sectorul privat al Opytny.

De asemenea, mai afirmă ucrainenii, trupele de ocupație ruse au folosit aruncătoare de grenade asupra sectorului rezidențial din orașul Maryinka, în urma căruia un rezident local a fost rănit de un șrapnel.

În plus, în regiunea Lugansk, a fost înregistrat zborul unei drone rusești, Orlan-10, care a depășit linia de demarcație.

Potrivit agenției ucrainene de știri Ukrinform, cartierul general al armatei ucrainene anunță ciu nu există victime militare, dar acțiunile forțelor armate ale Federației Ruse au fost raportate reprezentanților OSCE.

Joi, pe 22 iulie, au fost înregistrate și raportate OSCE, alte trei atacuri armate din partea forțelor militare din Rusia.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate