marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăFuncțiile publice, cel mai călduț loc din care să faci un ban...

Funcțiile publice, cel mai călduț loc din care să faci un ban necinstit

Funcțiile publice au ajuns să fie locul cald din care cei aflați în scaunele de primari, senatori sau deputați fură nestingheriți și sărăcesc România de peste 30 de ani, spune cei de la USR, într-o postare pe pagina de Facebook a formațiunii politice.

„Rezultatul? Nu avem spitale moderne pentru că fură. Nu avem autostrăzi pentru că fură. Nu avem educație de calitate pentru că fură. Votul este singura armă a cetățenilor împotriva hoției și corupției. Prin vot, vechii politicieni pot fi îndepărtați de la banul public și România poate deveni o țară fără penali în funcții publice. România merită să fie condusă de oameni cinstiți și competenți. Mergi la vot pe 26 mai. Fără hoție ajungem departe!”, mai spus politicienii.

Potrivit lor, România este pe primul loc în UE la numărul de morți în accidente rutiere.

„Cauza? Este o legătură directă între numărul de kilometri de autostradă și numărul victimelor, arată Comisia Europeană într-un raport. În România avem 805 kilometri de autostradă în timp ce 31.084 kilometri de drumuri naționale, județene și comunale sunt pietruite sau de pământ. În comparație, Spania are 16.500 km de autostrăzi, Germania 13.000 km iar Franța 12.000 de kilometri”, mai spun oficialii USR.

Lipsa autostrăzilor din România e rezultatul hoției celor care au guvernat din ’89 până în prezent.

„Tot hoția și corupția au făcut ca domeniul transporturilor să fie o batjocură constantă la adresa noastră deoarece de-a lungul anilor am văzut bucăți de autostrăzi nou inaugurate care s-au surpat, cum e Sibiu-Orăștie, sau autostrăzi care au fost supraevaluate din cauza corupției generalizate din transporturi”, spun politicienii.

În ultimii 30 de ani, guvernele României nu au fost în stare să construiască o singură autostradă care să unească provinciile istorice, deși avea bani europeni disponibili special pentru asta, tot ce trebuia să facă era să îi ceară.

„Guvernele României însă au preferat să ignore banii oferiți gratis pentru că nu-i pot fura, ci trebuie să dea socoteală pentru fiecare leu cheltuit. Fără hoție facem autostrăzi iar România se dezvoltă economic. Doar votul poată schimba statisticile în care România se află la coada Europei”, conchid USR-iștii.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate