miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAdministrație publicăGabriela Firea renunță la Oxigen... la vinieta Oxigen

Gabriela Firea renunță la Oxigen… la vinieta Oxigen

Primarul general, Gabriela Firea, renunţă la vinieta Oxigen, în urma reacţiilor venite de la cetăţeni. Aceasta a declarat că în luna martie va supune dezbaterii Consiliului General al Capitalei un proiect de hotărâre care prevede anularea acestei taxe.


Primarul general a adăugat că nu abandonează proiectul Oxigen, care va viza:

  • plantări de arbori,
  • achiziţii de maşini nepoluante,
  • piste de biciclete,
  • verificarea şantierelor de construcţii. 

Edilul a mai declarat că în cele cinci zile de consultare, pe parcursul cărora i-a invitat pe bucureşteni să se pronunţe în ceea ce priveşte vinieta Oxigen, postarea sa a avut 2,5 milioane vizualizări, 60 – 70% din regiunea Bucureşti-Ilfov. Din cele peste 60.000 de comentarii, 90% s-au pronunţat în defavoarea vinietei.

Aceasta a mai spus că au fost transmise şi 5.000 de mail-uri și au fost depuse 430 de plângeri prealabile din partea unor persoane fizice sau juridice la direcţiile de specialitate ale Primăriei Capitalei, vizând de asemenea anularea vinietei.

Firea a făcut „referendum” pe Facebook 

Gabriela Firea i-a rugat săptămâna trecută pe bucureşteni să se pronunţe până luni în ceea ce priveşte oportunitatea introducerii vinietei Oxigen.

„Sunteţi de acord cu interzicerea circulaţiei maşinilor care poluează în centrul oraşului şi cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureştiului? (Referire la autoturismele non euro, euro 1, euro 2 şi euro 3). Aştept răspunsurile bucureştenilor până luni, 24.02. a.c. aici, pe Facebook, sau/şi la adresa de mail oxigen@pmb.ro”, a scris edilul general pe Facebook.

Gabriela Firea a postat şi un mesaj video, reamintind că de la 1 martie ar urma să se aplice sancţiuni celor care nu şi-au procurat vinieta Oxigen sau celor care intră cu maşini poluante în centrul Capitalei.

„Eu cred că am luat o decizie corectă, dar având în vedere că suntem într-un an electoral şi există foarte multă ipocrizie, iar contracandidaţii mei sau posibilii mei contracandidaţi, precum şi premierul, anumiţi miniştri, anumiţi reprezentanţi politici au ieşit în spaţiul public şi au spus că vor să scoată acest program – care în mod evident este bun pentru sănătatea bucureştenilor, dar din punct vedere politic ei vor să mă atace şi anunţă că vor să îl scoată – dacă vor avea ocazia să ajungă la primărie”, a mai spus Firea.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate