marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiȘerban Nicolae e candidatul PSD pentru președinte al Senatului

Șerban Nicolae e candidatul PSD pentru președinte al Senatului

Șerban Nicolae e candidatul PSD pentru președinte al Senatului, după ce propunerea a trecut de grupul senatorial a votat iar 35 de social-democraţi au fost „pentru”, iar 26 au fost împotrivă.

Alegerile la grup s-au desfăşurat în două tururi de scrutin. În primul tur au candidat Şerban Nicolae, Titus Corlăţean şi Radu Ştefan Oprea, iar primii clasaţi pentru turul doi au fost Şerban Nicolae şi Radu Ştefan Oprea. Comitetul liderilor grupurilor politice din Senat a decis ca noul preşedinte al Camerei superioare a Legislativului să fie ales în şedinţa plenului de miercuri.

Teodor Meleşcanu a demisionat in 2 februarie de la şefia Senatului după ce CCR a decis, pe 22 ianuarie, că alegerea sa este neconstituţională.

După ce funcția a devenit vacantă, mai toate partidele au anunțat că au câte o propunere pentru președinte al Senatului

Astfel că, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii îl vor susţine pe Titus Corlăţean pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al Senatului până când va fi publicată motivarea Curţii Constituţionale cu privire la Teodor Meleşcanu.

Senatorul Vlad Alexandrescu este propunerea USR pentru preşedinţia Camerei superioare a Parlamentului, a anunţat luni liderul desemnat al senatorilor USR, Radu Mihail, care a precizat că se va deschide o perioadă de negocieri.

„Am avut discuţii în cadrul grupului parlamentar de la Senat şi am decis că vom susţine un candidat – este vorba de senatorul Vlad Alexandrescu – care va fi candidatul nostru la preşedinţia Senatului”, a declarat Radu Mihail la Parlament.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate