luni, octombrie 18, 2021
AcasăAgenda ZileiRaed Arafat nu vrea să fie premier pentru PSD

Raed Arafat nu vrea să fie premier pentru PSD

Raed Arafat nu vrea să fie premier pentru PSD și din acest motiv social democrații nu vor merge, cel mai probabil, cu o propunere de prim-ministru la preşedinte, a declarat liderul formaţiunii, Marcel Ciolacu.

După ce Guvernul Orban a fost demis, la trei luni de la învestitură, cu 261 de voturi, a discutat cu liderul Pro România, Victor Ponta, despre o propunere comună, dr. Raed Arafat, acesta declinând însă această propunere.

„Prima oară ne-am gândit la Raed Arafat. Dânsul declinând această propunere, am mers cu o altă propunere. Această propunere nu a fost luată în considerare. Atributul desemnării este al preşedintelui României, care l-a desemnat tot pe domnul Orban. Nu am mai avut alte discuţii politice cu alte formaţiuni. PSD este în opoziţie şi este minoritar în acest moment în Parlament. În principiu, ca şi preşedinte interimar, o să mă sfătuiesc şi cu colegii. Nu cred că de această dată PSD va merge cu o propunere de prim-ministru. La această oră nu are nimeni majoritate în Parlament. Să lăsăm firul Constituţiei, să vedem deciziile preşedintelui României. Mie îmi pare rău că preşedintele României a fost pus în această postură, astăzi, de către PNL”, a mai spus Ciolacu. 

Pe de altă parte, liderul USR, Dan Barna, aşteaptă motivarea deciziei CCR referitoare la desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier, apreciind că nuanţele sunt foarte importante într-o astfel de decizie.

„Aşteptam motivarea şi publicarea acestei decizii pentru a vedea toate considerentele de acolo, nuanţele sunt foarte importante într-o astfel de decizie. Ce este foarte clar este că suntem într-o criză politică care se adânceşte. E foarte clar că, din păcate, strategia PNL de a ajunge la anticipate se dovedeşte una care a eşuat sau cel puţin perspectivele sunt destul de limitate. În acelaşi context în care am ajuns aici prin faptul că PSD, din disperarea de a nu ajunge la alegerea primarilor în două tururi, a târât România între o criză a cărei ieşire pare din ce în ce mai îndepărtată. Este o situaţie, într-adevăr, fără precedent în politica din România”, a afirmat Barna.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate