sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAdministrație publicăBătaia pe groapa de gunoi Iridex continuă

Bătaia pe groapa de gunoi Iridex continuă

Bătaia pe groapa de gunoi Iridex continuă, după ce primăria sectorului 1 a solicitat efectuarea unei expertize independente pentru a stabili exact cantitatea de gunoi de la groapa Iridex.

Solicitarea vine după ce, zilele acestea, au avut loc discuţii în contradictoriu pe acest subiect, apărute în ultimele zile între autorităţile locale şi compania deţinătoare a depozitului. 

Primăria contrazice faptul că groapa Iridex ar mai avea disponibilă capacitatea de 650.000 mc dintr-un total de 4.500.000 mc. „Raportându-ne doar la documente oficiale emise fie chiar de Iridex, fie de responsabilii de Mediu – Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti şi Garda Naţională de Mediu -, avem diferenţe de sute de mii de mc de deşeuri depozitate în aceeaşi perioadă de timp. Iridex afirma, pe 16 decembrie 2016, că are depozitată o cantitate de 3.851.288 mc şi o capacitate disponibilă de 650.000 mc! După încă trei ani de depozitare intensivă de peste 30.000 tone lunar, capacitatea disponibilă e fix aceeaşi!”, spun reprezentanții primăriei. 

La data de 15 decembrie 2016, Garda Naţională de Mediu transmitea Primăriei sectorului 1 că Iridex avea depozitaţi până la acea dată 4.100.000 mc. 

Referitor la faptul că depozitul ecologic de la Chiajna nu ar polua cu gaze toxice, reprezentanţii Primăriei sectorului 1 susţin că există rapoarte pe această temă ale Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu. 

„Invităm Iridex să recitească Raportul cu privire la monitorizarea concentraţiilor de H2S din aerul ambient în zona de influenţă a depozitului Iridex, document emis de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului în luna august 2017. Suplimentar, există şi raportul Gărzii Naţionale de Mediu din decembrie 2016, care, la acea dată, indica depăşiri masive ale valorilor limită de emisie ale hidrogenului sulfurat, cât şi a altor gaze de depozit”, mai spun autoritățile. 

Primăria contestă legalitatea autorizaţiei de mediu şi amintesc că au cerut în instanţă anularea ei. 

Pe de altă parte, compania Iridex susţine că depozitul ecologic de la Chiajna nu are capacitatea depăşită şi poate primi deşeuri municipale, în actualul ritm de depozitare, încă cel puţin doi ani.

Reprezentanţii Iridex spun că groapa de gunoi nu poluează cu gaze toxice, iar depozitarea deşeurilor nepericuloase se face în deplină siguranţă pentru sănătatea populaţiei şi pentru mediu. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate