joi, iulie 25, 2024
AcasăAdministrație publicăAlianța USR PLUS vrea la guvernare cu liberalii, dar îi „faultează” cu...

Alianța USR PLUS vrea la guvernare cu liberalii, dar îi „faultează” cu fiecare ocazie

Alianța USR PLUS vrea la guvernare cu liberalii, dar îi „faultează” cu fiecare ocazie, iar de data aceasta sunt hotărâți să-l pună premier pe Dacian Cioloș, pentru că „Ludovic Orban nu reprezintă candidatul ideal pentru funcţia de premier”. 

Potrivit liderului USR, Dan Barna, adevărata miză după alegerile parlamentare este constituirea unei majorităţi reformiste în România, care nu poate fi decât USR-PLUS-PNL. Propunerea de premier va fi Dacian Cioloş, electoratul urmând să decidă la alegerile parlamentare care va fi partidul care va da premierul.

„Este o decizie pe care preşedintele României o va lua. Această conciliere de opţiuni o va face electoratul – foarte simplu. Vom avea alegeri pe 6 decembrie, în urma acestor alegeri, electoratul ne va spune care este partidul care trebuie să propună premierul. E foarte simplu, e foarte democratic. Noi vom merge la Cotroceni cu Dacian Cioloş în ambele variante. Propunerea noastră de premier rămâne Dacian Cioloş, pentru că noi considerăm, şi este o realitate, că Dacian Cioloş este premierul care a dovedit în 2016 că poate exista şi o guvernare decentă în România”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Acesta a afirmat că USR va fi de acord cu propunerea pe care preşedintele o va face.

„Propunerea Dacian Cioloş este o propunere reală, asumată, care va exista şi va fi făcută preşedintelui. În funcţie de decizia preşedintelui, va fi şi decizia noastră, ca partid parlamentar, la momentul acela, să acordăm susţinere. Practic, miza este să se constituie o majoritate reformistă în România – asta este adevărata miză a ceea se întâmplă pe 6 decembrie. Şi, din perspectiva asta, e foarte clar că această majoritate nu poate să fie decât una USR – PLUS – PNL. Vom vedea care va fi decizia preşedintelui în ceea ce priveşte premierul şi vom proceda în consecinţă. E clar că reforma în România nu poate să vină decât din această zonă a unei alianţe USR – PLUS – PNL. Nu cred că problema premierului e cea care va bloca sau nu constituirea unei majorităţi reformiste pentru România”, a precizat liderul USR.

Alianța USR PLUS vrea la guvernare cu liberalii, dar Ludovic nu e bun de premier

Pe de altă parte, Dacian Cioloş, copreşedinte Alianței USR PLUS, este de părere că alegerile ar trebui desfăşurate cât mai rapid, în măsura în care permite situaţia din sănătate.

„Din păcate, s-a guvernat într-un an electoral anul ăsta şi a guvernat un Guvern susţinut de un partid care participă la alegeri şi care a făcut sau nu a făcut, de multe ori, decizii sau alegeri pentru că e perspectiva asta electorală. Acesta este unul dintre motivele pentru care şi noi am insistat, în măsura în care lucrul acesta va fi posibil, să avem alegerile cât mai repede, pentru că în foarte multe decizii proaste sau indecizii, atunci când e nevoie de decizii, vedem spectrul ăsta al alegerilor: oare ce o să creadă oamenii despre noi, cum o să ne judece, stăm cu ochii pe sondaje mai degrabă, decât să vedem cum trebuie rezolvate problemele”, a afirmat Dacian Cioloş intr-o intervenție la TVR 1.

Potrivit lui, este de câştigat având cât mai repede un Parlament cu o majoritate consistentă şi un guvern care să vadă perspectivele pe o perioadă de patru ani, nu de câteva luni de zile, stând cu ochii pe sondaje. lor”, a apreciat Cioloş.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate