joi, martie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiGuvernul face „permutări cu bunuri imobile” care par dubioase

Guvernul face „permutări cu bunuri imobile” care par dubioase

Guvernul a emis în Monitorul Oficial o Hotărâre de Guvern, nr. 975/2018, privind trecerea unor bunuri imobile – construcţii, aflate în administrarea Societăţii Române de Televiziune, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, precum şi transmiterea imobilului – construcţii şi teren, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Societăţii Române de Televiziune în administrarea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale.
„Întrebarea care se pune este <Cum de conducerea Televiziunii Române – instituţie a căror studiouri locale abia supravieţuiesc, în timp ce în postul central sunt investite milioane de lei pentru lăudătoriii PSD – nu a avut reacţie?>”, spune deputatul liberal Gigel Știrbu. 
Terenul în suprafaţă de 4.830 mp, împreună cu terenul în suprafaţă de 4.058 mp, preluat în administrare de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale, corespunde intenţiei universităţii de construire a unui complex sportiv, compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet şi volei, prevăzut cu tribune rabatabile pentru 4000 de locuri.
Imobilul care trebuia să fie un sediu pentru TVR Iaşi va face obiectul unui nou proiect de investiţii, astfel încât o nouă expertiză va putea determina, ulterior, modul de reutilizare a clădirilor existente. Având în vedere că studiul de fezabilitate pentru studioul TVR a fost deja realizat, întrebarea care se pune este de unde vor fi recuperaţi aceşti bani.
„Dar doamna Doina Gradea, Preşedinte-Director General al Societăţii Române de Televiziune, nu a avut nicio reacţie la situaţia îngrijorătoare în care se află Televiziunea Publică din Iaşi care nu are un sediu propriu în care să-şi desfăşoare activitatea, luându-se prin acest HG posibilitatea de a avea acest sediu.În schimb, nu putem să ne gândim că domnul Tudorel Toader care îndeplineşte din 2016 funcţia de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (autosuspendat pe perioada exercitării mandatului de ministru), nu se gândeşte că după terminarea iminentă a mandatului de ministru să îşi pregătească un loc binemeritat pentru relaxare. Cel mai probabil, Toader doreşte un nou mandat de rector şi îşi pregăteşte piscina la birou”, mai spune liberalul.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate