duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAgenda ZileiGuvernul se mai îndatorează la bănci cu 4 miliarde de lei, în...

Guvernul se mai îndatorează la bănci cu 4 miliarde de lei, în august

Guvernul se mai îndatorează la bănci cu 4 miliarde de lei, în august, în august, a anunțat ministerul de Finanțe Publice. Acesta are programat ca în această lună să se mai crediteze cu 3,995 de miliarde lei din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont.

Alte 3,3 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 495 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. 

Împrumuturile programate de MFP în august sunt mai mici cu 215 milioane de lei, facă de luna iulie, respectiv cu 5,1%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

Ministerul de Finanțe are în program o licitaţie, în data de 8 august, pentru certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 200 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile. Data scadenţei este la 10 august 2020. Valoarea nominală individuală a unui certificat de trezorerie cu discont este de 5.000 de lei. 

De asemenea, Finanţele anunţă şi şase emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,3 miliarde de lei, care vor fi urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (495 milioane de lei în total). Emisiunile vor fi de 400, 500 şi de 600 de milioane de lei (patru emisiuni). 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate