marți, iulie 16, 2024
AcasăAdministrație publicăHexi Pharma 2: Spitalele foloseau dezinfectanți neconformi. Poliția face controale

Hexi Pharma 2: Spitalele foloseau dezinfectanți neconformi. Poliția face controale

România se confruntă cu Hexi Pharma 2, după ce s-a descoperit că mai multe spitale din țară foloseau dezinfectanți neconformi. 

Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, nu este chiar atât de grav de această dată pentru că vorbim de dezinfectanți neconformi care erau folosiți în prima fază a dezinfecției. Aceasta a explicat la Digi TV, că nu este vorba ca în scandalul inițial, de dezinfectanți diluați, ci de unii neconformi. 

În acest caz, vorbim de dezinfectanți care erau folosiți contra virusuri și bacterii asupra cărora nu aveau nici un efect, chiar din prima fază a dezinfectării.

Este vorba despre aceleași substante care se folosesc la dezinfectarea hotelurilor și din acest motiv nu putem vorbi de ceva foarte grav. „Asta nu neliniștește pentru că sunt persoane care nu respectă regulile de igienă, ar acest lucru ar putea duce la cazuri mult mai grave”, a mai spus Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților din România. 

Hexi Pharma 2: polițiștii au intrat pe fir

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează marţi cinci percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale ce produc, importă şi comercializează produse biocide. 

„Acţiunea se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, zădărnicirea combaterii bolilor şi comercializarea de produse alterate”, informează reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2018, ar fi fost fabricate şi comercializate către diverse unităţi spitaliceşti de pe teritoriul naţional produse biocide utilizate la dezinfecţia suprafeţelor care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor. 

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Institutului Naţional de Criminalistică şi Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate