marți, octombrie 4, 2022
AcasăAdministrație publicăRobu se războiește cu „cabliștii” și lasă timișorenii fără internet și TV

Robu se războiește cu „cabliștii” și lasă timișorenii fără internet și TV

Robu se războiește cu „cabliștii” și lasă timișorenii fără internet și TV pentru că a pornit o operațiune destul de controversată sub pretextul protecției cetățenilor. 

Primarul Nicolae Robu a început decablarea firelor aeriene ale operatorilor de servicii care nu respectat cerinţele municipalităţii de a le introduce în subteran. Edilul a început această operațiune pentru că sub greutatea cablurilor mulţi stâlpi de electricitate au început deja să se încline, devenind adevărate pericole pentru cetăţeni. 

„Începem o campanie împotriva cablurilor aeriene din oraş, pe care le vom tăia, pur şi simplu. Firmele proprietare au fost notificate şi răsnotificate, dar niciodată nu s-au dovedit constructive, ci ne-au periclitat mai multe proiecte, fiind nevoiţi, tot aşa, să recurgem la ‘ghilotină’ pentru a ne putea încadra în termene”, a declarat primarul Nicolae Robu. 

Ce mai mulţi abonaţi ai serviciilor de telefonie, televiziune sau internet prin cablu au rămas fără aceste servicii. 

„Îmi pare foarte rău pentru cetăţenii care vor rămâne fără aceste servicii, ei nu au nicio vină, sunt abonaţi la diverşi operatori care prestează aceste servicii. De vină sunt furnizorii care nu-şi respectă clienţii abonaţi şi nu au luat măsuri pentru a preveni această situaţie neplăcută. Nu putem tolera la nesfârşit ca oraşul să fie plin de cabluri aeriene”, a explicat Nicolae Robu. 

În Timişoara sunt peste zece firme care deţin cabluri aeriene, toate fiind notificate de mai mulţi ani. Primăria a construit în subteran tubulaţii speciale prin care firmele să-şi coboare cablurile, dar acestea au ignorat avertismentele municipalităţii. 

După ce tăierile au avut loc în zona Podul Mihai Vitează, operațiunea va continua în zona Catedralei Mitropolitane şi în tot centrul vechi al oraşului. Primul termen până la care toate cablurile aeriene trebuiau desfiinţate a fost anul 2009.

Nicolae Robu a mai început o operațiune de curățare a orașului, în urmă cu câteva săptămâni și a scos la operațiune, toți angajații din primărie și o parte din deținuții de la penitenciar.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate