joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiGuvernul lucrează la îmbunătăţirea procesului electoral

Guvernul lucrează la îmbunătăţirea procesului electoral

Guvernul are în lucru, într-un stadiu avansat, un pachet de măsuri privind îmbunătăţirea procesului electoral și ia în calcul ca votul să se desfăşoare pe mai multe zile, dar şi extinderea votului prin corespondenţă, a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

„Imediat după alegerile europarlamentare, am cerut MAI şi MAE să analizeze organizarea şi desfăşurarea votului, ce nu a mers bine şi care sunt soluţiile pentru a asigura dreptul la vot cetăţenilor. Avem în lucru, într-un stadiu avansat, un pachet de măsuri pentru îmbunătăţirea procesului electoral, astfel încât cetăţenii din ţară şi din afara graniţelor să-şi poată exercita dreptul la vot în condiţii cât mai bune. Luăm în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondenţă şi orice alte măsuri care să contribuie la o mai bună desfăşurare a procesului de vot”, a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. 

Totodată, Parlamentul va constitui o comisie pentru îmbunătăţirea legislaţiei electorale, la fel cum a făcut și Iohannis un grup  de lucru pe aceeași temă

„Guvernul are toată deschiderea pentru dialog şi consultare cu toate instituţiile publice şi cu factorii interesaţi în găsirea soluţiilor celor mai potrivite pentru asigurarea dreptului la vot. Ne-am bucura dacă din partea preşedintelui României şi a partidelor de Opoziţie am avea un proiect concret, pe care să şi-l asume şi care să rezolve problemele din diaspora, pentru că cel mai uşor este să critici, mai greu este să vii cu soluţii”, a mai afirmat premierul.  

În situaţia în care Opoziţia şi preşedintele Iohannis vor considera că este nevoie ca numărul secţiilor de votare să fie suplimentat, Guvernul va oferi finanţarea necesară pentru organizarea de noi secţii, a conchis Dăncilă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate