vineri, mai 24, 2024
AcasăAgenda ZileiExterneÎncă un nebun: Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că, dacă primește ordin...

Încă un nebun: Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că, dacă primește ordin de la stăpân, în 6 secunde atacă Polonia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că este gata să atace Polonia dacă primește ordin, după ce, spune el, „chestiunea Ucrainei a fost încheiată”.

„Chestiunea Ucrainei a fost încheiată. Sunt interesat de Polonia. Ce încearcă să obțină Polonia? După Ucraina, dacă primim ordin, în 6 secunde vă arătăm de ce suntem în stare. Mai bine vă retrageți armele și mercenarii”, spune Ramzan Kadîrov într-un mesaj video postat pe Twitter de un jurnalist BBC, potrivit Newsweek.

Polonia este una dintre țările care au furnizat armament Ucrainei și unul dintre cei mai vocali critici ai Rusiei, de la începerea invaziei pe 24 februarie.

Afirmațiile lui Kadîrov evidențiază îngrijorările exprimate de unii lideri polonezi, care au spus că Rusia ar putea lansa în viitor un atac împotriva Poloniei, mai scrie Newsweek.

Deși Putin nu a dat nicio declarație și nici nu și-a arătat vreo intenție de a ataca Polonia, adică NATO, adjunctul ministrului poloonez de externe Pavel Jablonski a declarat, în cadrul unui interviu pentru Al Jazeera publicat la sfârșitul lui martie, că este o ”certitudine absolută” că Putin ar dori să atace Polonia.

În mesajul său, Ramzan Kadîrov mai pretinde ca Polonia să-și „ceară scuze oficial pentru ce i-a făcut ambasadorului nostru”, trimitere la episodul în care ambasadorul rus la Varșovia, Serghei Andreev, a fost stropit cu vopsea roșie în timp ce depunea o coroană de flori la cimitirul soldaților sovietici din capitala Poloniei.

„N-o să trecem cu vederea peste asta, să țineți minte”, a mai avertizat Kadîrov.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate