sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiÎnghețarea salariilor demnitarilor, văzută cu ochi buni de lideri

Înghețarea salariilor demnitarilor, văzută cu ochi buni de lideri

Înghețarea salariilor demnitarilor este oportună pentru o administraţie eficientă şi suplă, din acest motvi fiind nevoie și de restructurări, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

„O soluţie parţială cu siguranţă, dar problema cea mai mare nu aceasta este. Problema cea mai mare este că au fost angajate cohorte de pesedişti care de cele mai multe ori nici nu s-au calificat pentru posturile respective. Dar PSD, dacă a văzut că pierde guvernarea, în ultimul moment a împins propriile găşti, ca să mă exprim aşa, şi este clar că dacă vrem să revenim, şi eu îmi doresc foarte mult, la o administraţie eficientă, suplă, este nevoie de restructurări. Persoanele care nu corespund din motive profesionale, evident, vor trebui să-şi caute altceva de lucru, iar adevăraţii profesionişti vor trebui să fie promovaţi, cooptaţi, pentru a reface eficienţa marilor sisteme, printre care se numără administraţia”, a declarat Klaus Iohannis.

Cu privire la îngheţarea salariilor demnitarilor, preşedintele a apreciat că aceasta reprezintă o măsură oportună. Acesta a mai spus că şi primarii vor accepta o îngheţare a salariilor, fiind vorba despre o măsură cu valoare mai degrabă simbolică.

„Nu cred că vor fi demotivaţi, vor înţelege foarte bine această măsură cu valoare mai degrabă simbolică. Trebuie să vedem şi acest lucru şi probabil vă amintiţi, am avut ieri o întâlnire cu Asociaţia Municipiilor din România şi bineînţeles că am discutat în cadru informal acest aspect. Sigur, au fost întrebări, dar în finalul discuţiei primarii au înţeles despre ce e vorba şi vor accepta această măsură”, a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a afirmat că dacă cineva poate să îi ceară clarificări sau garanţii legat de primari. „Deci, primarii să fie aleşi în două tururi este ceea ce mi se pare mie normal. Iar alegerile anticipate, da, eu îmi doresc să ajungem în procedura de alegeri anticipate şi aceste lucruri i le-am spus pur şi simplu”, după discuția de la Cotroceni cu Dan Barna. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate