vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdministrație publicăKlaus Iohannis îşi doreşte ca primarii să fie aleşi în două tururi

Klaus Iohannis îşi doreşte ca primarii să fie aleşi în două tururi

Preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, mai ales că este necesar un parteneriat real între administraţia publică centrală şi cea locală.

„Mesajele pe care le am pentru primarii municipiilor sunt mesaje generale, pe care le voi da şi celorlalţi primari. De exemplu, că îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi sau că îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat real între administraţia centrală, prin Guvern, şi administraţia locală, astfel încât toţi românii să primească o şansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct. Capitala nu este un oraş bine pus la punct”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta crede că trebuie reluate discuțiile despre descentralizare și regionalizare, dar probabil după alegerile parlamentare, că până atunci vor fi într-o continuă campanie electorală.

„Dar după alegerile parlamentare chestiunile legate de descentralizare trebuie reluate. Sunt foarte multe domenii, foarte multe sectoare unde lucrurile s-au oprit la jumătate şi acest fapt este contraproductiv. În acest fel nu ajutăm nici comunităţile locale care aşteaptă decizii importante, dar nu ajutăm nici administraţia centrală care de multe ori este pusă în situaţia să gestioneze domenii întregi care de fapt nu ar trebui să ţină de administraţia centrală”, a argumentat preşedintele.

Iohannis a precizat că, alegerea primarilor în două tururi ar fi potrivită, dacă acest lucru nu se realizează de Legislativ și ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii.

„Părerea mea este că trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Ştiu că sunt diferite iniţiative legislative în Parlament. Dacă ele nu se realizează în acest sens cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament. Nu am niciun fel de emoţie. Sunt măsuri şi oportune, şi necesare, dar şi aşteptate şi cred că în acest moment angajarea pe legislaţia pregătită de Guvern, angajarea răspunderii, este soluţia cea mai potrivită”, a mai spus şeful statului.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate