sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiCe spune DNA despre judecătorii din înregistrarea audio de la Oradea

Ce spune DNA despre judecătorii din înregistrarea audio de la Oradea

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a făcut mai multe precizări despre procurorii ale căror nume apar în înregistrarea audio în care sunt implicați și procurorii DNA Oradea.

În urma informării transmise de procurorul şef al Serviciului teritorial Oradea, persoană care nu apare în cuprinsul discuţiei, s-au constatat următoarele:

  • în cazul a doi magistraţi nu au existat dosare în lucru în perioada ianuarie 2018 – octombrie 2018;
  • alţi doi magistraţi erau pensionaţi din 21 martie 2013 şi 24 noiembrie 2015, conform hotărârilor Plenului CSM de a înainta către preşedintele României propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare;
  • unul dintre ei, la momentul purtării discuţiilor, se afla în cursul executării unei pedepsei de 4 ani închisoare;
  • faţă de alţi doi magistraţi (dintre care unul nu a judecat niciodată cauze penale) s-a dispus ulterior o soluţie de clasare. 

DNA mai spune că două dintre persoanele participante la discuţie nu îşi mai desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului teritorial Oradea iar o alta, la momentul discuţiei şi ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistraţi. 

„Reiterăm faptul că, după finalizarea controlului ce va fi realizat de procurori cu funcţii de conducere din cadrul DNA – Structura Centrală, se vor dispune măsuri în funcţie de rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie”, spun reprezentanții DNA. 

Avocatul Răzvan Doseanu a publicat pe site-ul Cabinetului de Avocatură Doseanu şi Asociaţii o înregistrare audio a unei şedinţe care ar fi avut loc la DNA Oradea în ianuarie 2018, în care se discută despre acţiuni de intimidare a judecătorilor. 

„Înregistrare explozivă de la o şedinţă DNA Oradea, din ianuarie 2018, primită anonim. Posibil să fie autentică, posibil să nu fie autentică, deşi personal recunosc vocile tuturor procurorilor posibili participanţi. Participanţi posibili: procurori Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Cristian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian. Cer public DNA Oradea să dezmintă autenticitatea înregistrării. Dacă e reală, apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea şi cele nefavorabile, despre acţiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a doi judecători în judecată. Nume importante ce apar în discuţie: judecători Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Pătrăuş, Roman Florica (Curtea de Apel Oradea), Bic Denisa, Vlad Marian (Tribunalul Bihor la un moment dat), Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemeş (Tribunalul Satu Mare). Dacă înregistrarea e autentică, ar trebui să urmeze arestări la DNA Oradea. Dacă nu e autentică, trebuie să vedem ce specialist a putut folosi vocile a cinci procurori. Vocea cea mai puternică din înregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul înregistrării şi care e scopul acesteia rămâne de stabilit”, se arăta în mesajul publicat de casa de avocatură. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate