luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiJuncker: În lupta anticorupţie nu există niciun compromis posibil

Juncker: În lupta anticorupţie nu există niciun compromis posibil

Uniunea Europeană este formată din compromisuri, dar când atunci când este vorba despre statul de drept şi lupta anticorupţie nu există niciun compromis posibil, a declarat Preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.

Nu trebuie să existe compromisuri în ceea ce priveşte aspectele esenţiale ale statului de drept, acestea urmând să fie afectate negativ în cazul în care în România s-ar acorda o amnistie, a mai spus șeful Comisiei Europene.

„Am vrut să reamintesc regulile europene, este vorba de respectarea axelor necesare ale statului de drept. Am spus că Europa e făcută şi din compromisuri, dar că nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale, pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ, dacă s-ar acorda o amnistie, aşa cum preconizează unii din ţara dumneavoastră. Dacă aceasta ar intra în vigoare ar fi un pas înapoi”, a explicat preşedintele CE. 

El crede că România poate să devină membră a spaţiului Schengen chiar în timpul mandatului său. 

„Când m-am prezentat timid şi modest, pe 14 iulie 2014, în faţa Parlamentului European, pentru a solicita învestirea mea deputaţilor europeni, am spus că în timpul mandatului Comisiei mele vom proceda în aşa fel încât România să devină membră a spaţiului Schengen şi nu văd de ce nu ar putea să devină, iar în ceea ce priveşte MCV am spus că aş fi vrut ca în timpul mandatului nostru acest mecanism să fie finalizat. Va trebui însă să mai studiem cu grijă observaţiile făcute recent de Comisie în ceea ce priveşte România. Am discutat cu Guvernul despre această chestiune”, a spus Juncker. 

Jean-Claude Juncker este prezent la Bucureşti, alături de Colegiul Comisarilor, cu ocazia inaugurării preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Joi seara, acesta a ţinut un discurs la Ateneul Român, înaintea concertului inaugural. 

Președintele Comisiei Europene a mai avut întâlniri și cu Viorica Dăncilă, dar și că Călin POpescu Tăriceanu alături de Florin Iordache care-i ține locul lui Liviu Dragnea la Camera Deputaților.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate