sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiInterzicerea zborurilor din Africa nu este solutia împotriva răspândirii Omicron, noua variantă...

Interzicerea zborurilor din Africa nu este solutia împotriva răspândirii Omicron, noua variantă a coronavirusului

Șeful agenției care conduce lupta Africii cu pandemia COVID-19 spune că interzicerea zborurilor este puțin probabil să reducă răspândirea noii variante potențial periculoase descoperite în sudul continentului, potrivit BBC, citat de Digi24.

„Restricțiile impuse fac întotdeauna dificilă coordonarea unui răspuns”, a spus Dr. John Nkengasong, directoul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa.

„Nu ajută. Nu a ajutat niciodată la reducerea răspândirii vreunei variante în lume”, a spus el, referindu-se la decizia mai multor țări de a suspenda zborurile din șase țări din Africa de Sud.

El spune în schimb că respectarea măsurilor de sănătate publică, cum ar fi purtarea măștii, în special în locurile aglomerate, și spălarea mâinilor ar putea avea efecte mai bune.

„Evitați aglomerația și implementați măsurile de bază de sănătate publică și sociale care sunt eficiente împotriva tuturor variantelor. Cred că asta ar trebui să promovăm”, a spus el.

Declarația sa vine după descoperirea unei noi variante de coronavirus, B.1.1.529, în sudul Africii, care are mutații ce ar putea să o facă rezistentă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală. Mai multe țări, inclusiv Israelul și Marea Britanie, au decis deja să interzică orice călătorii din și în Africa de Sud și unele țări vecine. Comisia Europeană propune de asemenea suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii variante a coronavirusului.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate