marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăIohannis a anunțat că va începe consultările cu partidele luni, la orele...

Iohannis a anunțat că va începe consultările cu partidele luni, la orele 12, dar și că vinovat de căderea ”guvernului meu” este USeRe

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, la Cernavodă, că va începe consultările cu partidele, pentru formarea unui nou Guvern, luni, de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Pentru șeful statului, USR este vinovat că a abandonat guvernarea, iar acest Guvern, al lui, a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România.

”Am decis că voi organiza runda de  consultări luni, începând de la ora 12.00. Voi avea consultări cu partidele parlamentare. Sincer, nu ştiu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie”, a spus şeful statului, precizând că este hotărât să găsească împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară o soluţie, pentru că nu putem sta în această iarnă fără Guvern.

Potrivit Administrației Prezidențiale, programul consultărilor cu partidele de luni, 11 octombrie, este următorul:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Preşedintele a declarat că ”guvernul a fost dărâmat de unii politicieni care au dorit să arate pur şi simplu că au voturi suficiente ca să dărâme Guvernul”.

”Nu au nicio gândire pentru ce urmează după şi evaluarea mea, oricât de trist ar suna, este că acest Guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România sau pentru români”, a spus şeful statului.

Iohannis a spus că ”U Se Re, care s-a dat mare partid reformist, a abandonat guvernarea la un moment dat, din motive de ei ştiute, ceea ce nu a fost bine, dar s-a mai întâmplat ca partide să plece de la guvernarea. Însă pentru USR nu a fost suficient, s-au aliat cu PSD şi AUR şi au dărâmat Guvernul. Acum trebuie să găsim o ieşire din această criză în care am intrat”, a afirmat el.

”Eu voi invita partidele parlamentare la consultări şi voi încerca împreună cu cei mai maturi, mai responsabili, să găsim o ieşire din această criză. Am decis că voi organiza runda de consultări luni, începând de la ora 12.00, voi avea consultări cu partidele parlamentare”, a declarat şeful statului.

Preşedintele a menţionat că nu ştie dacă prima rundă de consultări va duce la o soluţie.

”Eu personal, sunt total implicat şi eu sunt hotărât să găsesc împreună cu partidele care au maturitatea politică necesară să găsesc o ieşire din criză. Nu putem sta în plină iarnă, în plin val patru al pandemiei pentru că nu mulţi români s-au vaccinat. Suntem într-o criză globală, suntem aproape în pragul iernii şi sunt nenumărate probleme care trebuie rezolvate de un Guvern cu puteri depline”, a spus el.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate