vineri, mai 27, 2022
AcasăAgenda ZileiIohannis a atacat Secția specială și o parte din miniștri remaniați

Iohannis a atacat Secția specială și o parte din miniștri remaniați

Președintele Klaus Iohannis a atacat Secția Specială înființată la ordinul lui Dragnea, dar și remanierea lui Dăncilă, astfel că legat de ultima parte acesta a cerut demisiile lui Carmen Dan și a lui Teodor Meleșcanu. 

Acesta a spus că se aşteaptă ca la remanierea guvernamentală să fie schimbaţi din funcţie ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi cel de Externe, Teodor Meleşcanu, aşa cum şeful statului a cerut după alegerile din 26 mai. 

„Cu siguranţă sunt oportune şi sincer mă aştept ca cel puţin cei doi miniştri indicaţi de mine, Interne şi Externe, să fie schimbaţi. Nu sunt dispus să negociez nimic cu PSD-ul, dar evident că fără mine nu se poate face remaniere. Deci aştept să vină cu propunerile”, a declarat Iohannis. 

Iohannis a atacat Secția specială pentru că este o anomalie

Potrivit lui, Executivul ar trebui să vină urgent cu o iniţiativă legislativă care va corecta situaţia legată de Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, pe care a numit-o o anomalie. 

„Sunt de aceeaşi părere, am spus-o şi repet. Dar, nu prin ordonanţă de urgenţă, ci prin lege. Toată lumea a înţeles foarte bine că această secţie este o anomalie, nu trebuie să existe. În consecinţă, Guvernul să vină urgent cu o iniţativa legislativă care corectează această anomalie şi alte probleme în domeniu. Sigur, dezbaterea va avea loc în Parlament şi decizia este a Parlamentului şi nu a Guvernului, dar iniţiativa trebuie elaborată în Guvern”, a adăugat şeful statului. 

Klaus Iohannis a solicitat PSD, în numele românilor, să-şi revină şi să corecteze legislaţia. 

„Să-şi revină PSD-ul şi să procedeze la corectarea legislaţiei pe care tot ei au stricat-o. Legat de situația din CSM, cred că până la urmă lucrurile se vor lămuri. Amândouă doamnele sunt în CSM, îşi pot clarifica chestiunile acolo”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului, a mai afirmat și că o susține în continuare pentru funcția de procuror șef european pe Codruța Koveși, iar toată Europa știe acest lucru.  

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate