duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis: Corupția este o boală care macină democrația

Iohannis: Corupția este o boală care macină democrația

Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de români, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, de Ziua Internațională a Anticorupției. 

„Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuși să învingem acest flagel.

Mesajul președintelui vine, în condițiile în care, România stă foarte prost la capitolul educație, mai ales școlile care cad pe noi, așa cum a fost și în cazul celei din București al cărei tavan s-a prăbușit. Norocul atunci a fost că școala era închisă și nimeni nu a fost rănit. 

De asemenea, scandalurile în care spitalele insalubre mai mmult omoară decât vindecă sunt la ordinea zilei. Dacă nu sunt stafilococi aurii, sunt dotari care ne omoară tinerii arși în cârciumi precum Colectiv

La autostrăzi este și mai grav pentru că lipsa infrastructurii facxe ca România să pierdă anual investiții și investitori care ar fi putut aduce miliarde de lei la buget și mii de locuri de muncă. În schimb, ne laudăm, că am reușit cu chiu cu vai să inaugurăm într-un an 20 de km, în timp ce vecinii bulgari au costruit în 2 ani, o centură a Sofiei cu 3-4 benzi pe sens. 

„Susțin continuarea luptei anticorupție pentru o Românie sănătoasă și rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea și integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societății noastre. Stă în puterea noastră! Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!”, a mai declarat șeful statului. 

Acesta este într-o luptă directă cu Liviu Dragnea pe care-l consideră un condamnat cu prea multă putere asupra Guvernului și Parlamentului, deși locul lui este la închisoare. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate