marți, august 16, 2022
AcasăAgenda ZileiIohannis: O moţiune de cenzură împotriva Guvernului ar fi un gest lipsit...

Iohannis: O moţiune de cenzură împotriva Guvernului ar fi un gest lipsit bun simţ politic

O moţiune de cenzură împotriva Guvernului ar fi un gest lipsit de sens şi de bun simţ politic în contextul epidemiei de COVID-19, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

„Asta cu moţiunea de cenzură este pur formal un instrument al opoziţiei, dar să vii cu moţiune de cenzură sau cu ameninţarea unei moţiuni de cenzură într-o situaţie de criză sanitară, într-o situaţie de epidemie, mi se pare pur şi simplu greşit şi total lipsit de bun simţ şi lipsit de fundament. Acuzaţiile sunt nefondate. Pentru ce să demiţi Guvernul? Fiindcă a luat măsurile care au fost necesare, fiindcă a luat măsurile la timp, fiindcă am reuşit să împiedicăm extinderea epidemiei, fiindcă a venit cu măsuri de revigorare economică ce deja produc rezultate, fiindcă au o gândire de revenire economică. Mi se pare total lipsit de sens şi de bun simţ politic”, a spus Klaus Iohannis, după ce a vizitat unităţile mobile ATI la Romexpo.

O moţiune de cenzură împotriva Guvernului, felul PSD de a se afla în treabă

Potrivit șefului statului, la momentul la care Executivul a fost instalat se ştia că acesta va fi pentru o perioadă scurtă.

„Să ne amintim cu toţii discuţiile când acest Guvern a fost instalat şi toată lumea a ştiut că este instalat pentru un an de zile, deci pentru o perioadă scurtă. Ne amintim că atunci cam toţi au spus: Domne’, votăm acest Guvern ca să facă bugetul, ca să facem alegeri şi să ajungem la alegeri parlamentare şi dacă facem toate acestea lucrurile sunt bune. Guvernul a venit, a făcut un buget bun, a gestionat foarte bine epidemia, a gestionat această situaţie de criză foarte bine, are o gândire economică sănătoasă şi vine cu un program economic foarte bun şi solid. Deci acest Guvern a făcut infinit mai mult decât s-a aşteptat de la el atunci când a fost votat prima dată şi acum când mai sunt doar puţine luni până la alegeri vine PSD şi flutură moţiunea de cenzură doar aşa ca să arate că este pe acolo. Nu mi se pare corect”, a afirmat Iohannis.

Ieri, liderul intermiar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că parlamentarii social-democraţi încep să lucreze la moţiunea de cenzură pe care o vor depune a doua zi după încheierea stării de alertă.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate