marți, octombrie 4, 2022
AcasăAdministrație publicăIohannis: pe 26 mai se va decide realmente viitorul Europei

Iohannis: pe 26 mai se va decide realmente viitorul Europei

Pe 26 mai se va decide realmente viitorul Europei, cetăţenii având de ales între partidele tradiţionale şi cele extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu soluţii, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, la summitul de la Sibiu.

„Toţi preşedinţii din UE, preşedinţii de state, am semnat un apel prin care îi chemăm pe europeni la urne. Aceste alegeri europarlamentare nu sunt alegeri obişnuite. La aceste alegeri se decide realmente viitorul UE. Avem peste tot partide eurosceptice, politicieni populişti, politicieni care nu vor să continuăm în această frumoasă Uniune Europeană. Iar cetăţenii europeni sunt chemaţi să decidă prin vot ce fel de viitor vrem pentru UE. Este clar că avem de ales între partide tradiţionale, partide care vin cu soluţii şi partide populiste, extremiste, care vin cu sloganuri, dar nu cu soluţii. Iată şi pentru români acest vot contează şi acest vot contează şi la europarlamentare şi la referendum”, a declarat Iohannis. 

Potrivit lui, vom decide cum va arăta viitorul UE. „Avem pregătită o declaraţie, declaraţia pentru cetăţenii europeni – Declaraţia de la Sibiu – care va arăta că suntem hotărâţi, suntem uniţi, ştim ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene. O zi foarte importantă pentru România, foarte importantă pentru români. Astăzi Europa vine la noi, România contează, românii contează”, a mai spus preşedintele. 

Șeful statului a mai afirmat că a asistat, şi în România, dar şi în alte ţări membre ale Uniunii, la un asalt asupra statului de drept.

„Există în continuare forţe politice ai căror lideri vor să se situeze deasupra legii, cărora nu le convine când instituţii fundamentale ale statului de drept investighează şi aduc la lumină faptele de corupţie şi furtul din bani publici, fie că sunt naţionali sau europeni. Apărarea statului de drept a devenit o sintagmă care se aude tot mai des în Europa. Este misiunea noastră să le explicăm cetăţenilor europeni că aceasta nu este o chestiune de retorică politică, ci una de care depinde chiar viaţa de zi cu zi a fiecărui european. Mai simplu spus, dacă statul de drept este ameninţat, atunci fiecare cetăţean are, mai devreme sau mai târziu, de suferit”, a mai spus șeful statului. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate