sâmbătă, septembrie 7, 2024
AcasăAdministrație publicăNoul secretar de stat din Justiție: Femeia magistrat, o vulnerabilitate pentru justiție

Noul secretar de stat din Justiție: Femeia magistrat, o vulnerabilitate pentru justiție

Noul secretar de stat în Ministerul Justiției, judecătorul Ion Popa, numit de premierul Viorica Dăncilă, era de părere că femeia magistrat este o vulnerabilitate pentru justiție, anunță publicația G4Media.ro.

Aceasta era părerea distinsului ales, în 2013, într-un studiu în care spunea că femeile magistrat au foarte puține opțiuni decente de cuplu. Potrivit lui, ele cad pradă unei eventuale oferte de nerefuzat venită din partea unui bărbat, iar relația capătă progresiv valențe infracționale, finalul fiind previzibil.

Iată ce spunea Ion Popa despre „femeia magistrat, o vulnerabilitate a justiției”:
„În acest context restrictiv, femeia judecător/procuror are foarte puține opțiuni decente de cuplu și tocmai de aceea vulnerabilitatea sa se concretizează în fața unei eventuale propuneri de nerefuzat venită din partea unui bărbat care: are posibilități financiare, normal fizic, are aparent însușiri morale și afective de apreciat, atent, tandru, receptiv, are un cerc relațional de invidiat, acces, eventual, în cercuri diverse ale lumii artistice, sportive, politice, etc. și mai ales, nu pare a fi interesat de aspectele vieții profesionale ale femeii judecător/procuror. Acceptând o astfel de relație care îi asigură un cel puțin rezonabil nivel de trai, un tonus deosebit în rândul colegilor, o viață socială de o mare diversitate, preocupări recreative acaparante, toate fără costuri financiare, un loc central de interes din partea partenerului și/sau a grupului, ținta devine dependentă și în același timp temătoare că ar putea pierde un atare statut, eventualitatea revenirii la situația anterioară relației devenind greu sau imposibil de conceput. Este motivul pentru care la acest moment al relației judecătoarea/procuroarea este dispusă la compromisuri profesionale pe care mesianicul partener i le propune gradual (procedeul „startului mic” prin tehnica „aruncarii mingiei joase-low-balling, ori tehnica „piciorului în usa”),relația capătă progresiv valențe infracționale, finalul fiind previzibil”.

Studiul elaborat de Ion Popa a fost publicat în numărul 7 din 2013 al revistei „Curierul judiciar” și a fost preluat de site-ul  Lumea Justiției.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate