joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiDeclarații europene împotriva Guvernului României, de ziua Europei

Declarații europene împotriva Guvernului României, de ziua Europei

Democraţia europeană nu poate să existe fără statul de drept, independenţa justiţiei, libertate şi solidaritate, a declarat preşedintele PPE, Joseph Daul, la Sibiu. 

„Democraţia europeană nu poate să existe fără statul de drept, independenţa justiţiei, libertate şi solidaritate. Suntem la Sibiu şi pentru că vrem să oferim sprijin preşedintelui Iohannis, lui Ludovic Orban şi partidului membru al PPE în susţinerea statului de drept şi în lupta împotriva corupţiei şi vreau să salut aici curajul şi determinarea românilor care au coborât în stradă pentru a manifesta în aceşti ultimi ani”, a mai declarat liderul PPE.

Potrivit lui, PPE nu va lăsa acţiunile guvernului socialist şi ALDE să strice viitorul României, pentru că la baza acestei decizii stau valorile noastre europene, în condițiile în care independenţa justiţiei nu este un lux, ci este o necesitate. 

„Justiţia trebuie să fie în serviciul tuturor românilor şi nu pentru privilegiaţi. Democraţia nu poate să funcţioneze fără independenţa justiţiei. Românii pot să conteze pe noi în promovarea acestor valori care ne unesc pe toţi în Europa”, a mai spus Joseph Daul. 

Pe de altă parte, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că Europa a venit în România.

„Este un moment cu totul special să deschid Summitul PPE cu doar câteva ore înainte de începerea Summitului de la Sibiu. Vom discuta, în primul rând, despre ce înseamnă UE pentru fiecare dintre noi, despre valorile noastre comune, despre ce trebuie să facem dacă ducem acest proiect de succes înainte pentru bunăstarea şi siguranţa cetăţenilor noştri. Nu este deloc întâmplătoare alegerea zilei de 9 Mai – Ziua Europei. Am ales Ziua Europei pentru aceste două reuniuni – PPE şi Summitul de la Sibiu. Şi cum toţi suntem europeni, vă felicit de Ziua Europei”, a spus Iohannis. 

Acesta a subliniat faptul că pentru a lua decizii pentru viitor, trebuie privit şi în urmă, la temelia construcţiei europene. 

„Chiar dacă avem forţe politice, atât în România cât şi în alte ţări europene, care contestă proiectul european, care pescuiesc în ape tulburi, care încearcă să câştige capital politic dintr-un război absurd cu instituţiile Uniunii Europene, cu Uniunea Europeană, punând de multe ori la îndoială unitatea statelor europene, în ceea ce ne priveşte pe noi vom lupta alături de partenerii din Partidul Popular European să asigurăm în continuare că Europa va rămâne unită, că Europa va fi un loc în care fiecare cetăţean european va putea avea o viaţă decentă, va avea libertate, i se va respecta demnitatea şi toţi cei care ocupă funcţii publice, indiferent unde ocupă aceste funcţii publice – la nivel local, judeţean, naţional sau european -, sunt în serviciul cetăţeanului”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate