sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis și liderii opoziției o atacă pe Rovana Plumb

Iohannis și liderii opoziției o atacă pe Rovana Plumb

Preşedintele Klaus Iohannis și liderii opoziției o atacă pe Rovana Plumb după aceasta a arătat că nu poate fi un comisar european pe motiv că a picat testul integrității.

Astfel că, potrivit lui Iohannis respingerea Rovanei Plumb în concursul pentru postul de comisar european reprezintă un nou eşec major al guvernării PSD.

„Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României. Avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poţi promova oameni în funcţii de conducere pe baza recomandărilor de partid şi a prieteniilor. Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgenţă nominalizarea doamnei Plumb pentru funcţia de comisar european”, a declarat șeful statului.

Cam același lucru, dar și mai puțin diplomatic l-a afirmat liderul liberalilor, Ludovic Orban.

„Plumb s-a dus la fund… Nu a trecut nici măcar de faza calificărilor. Comisia juridică a Parlamentului European a respins candidatura pentru că nu respecta Codul de conduită. Presedintele JURI va informa Președintele Comisiei Europene ca acest candidat nu poate să ocupe funcția de comisar european. Rușine PSD! Rușine, Vasilica Viorica Dăncilă! Ați pus România în situația penibilă de a avea un candidat care nici măcar nu a ajuns la audierile din comisia de specialitate. În mod repetat am somat PSD în ultima luna să retragă candidații propuși pentru că riscă să facă de râs România. PSD trebuie oprit să mai faca rău României. Moțiunea salvează națiunea!”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, senatorul ALDE Ion Popa consideră că prin respingerea România a trăit o mare ruşine la nivel european, fapt generat de lipsa unor consultări cu privire la nominalizarea comisarului din partea ţării noastre.

„România a trăit azi o mare ruşine la nivel european din cauza încăpăţânării şi a modului în care premierul Dăncilă înţelege să facă politică şi să guverneze ţara. Respingerea Rovanei Plumb era o chestiune despre care s-a discutat în ultima perioadă. Însă, premierului Dăncilă nu i-a păsat. Lipsa dialogului, a unor consultări măcar din partea premierului cu privire la nominalizarea comisarului european din partea României ne-au adus într-o situaţie penibilă”, a scris Popa pe Facebook.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate