luni, iunie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis: Starea de urgență se prelungește cu o lună

Iohannis: Starea de urgență se prelungește cu o lună

Starea de urgență se prelungește cu o lună, a anunțat preşedintele Klaus Iohannis afirmând că aceasta este o nevoie a țării. În acest sens, şeful statului a spus că textul decretului va fi elaborat în această săptămână, iar săptămâna viitoare va decreta starea de urgenţă pentru încă o lună. 

„Trăgând linie şi adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis a avut, la Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului.

Potrivit lui, această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control. 

Mai mult, acesta a avertizat că România nu se află încă în vârful epidemiei de COVID-19 şi că nu trebuie să existe o relaxare a măsurilor luate până în prezent, deşi numărul de îmbolnăviri este mai mic ca în alte ţări.

„Este clar: nu suntem încă la vârful epidemiei. În niciun caz nu este cazul să ne relaxăm”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

De asemenea, în zilele următoare vor fi aduse în ţară aproximativ 500.000 de combinezoane pentru personalul medical. 

„Primim încă în această săptămână 2 milioane şi jumătate de măşti pentru medici, aproximativ 5 milioane de măşti de protecţie pentru forţele de ordine, jandarmi, poliţişti, aproximativ 8 milioane de măşti care vor ajunge la populaţie. Vor veni în zilele următoare aproximativ 500.000 de combinezoane de protecţie pentru medici şi personalul medical”, a spus şeful statului.

În ultimele săptămâni, România a adus din afara țării mai multe transporturi medicale pentru a susține eforturile doctorilor care se lupta cu epidemia de coronavirus. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate