vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiIsărescu nu prea e de acord cu majorarea cu 40% a punctului...

Isărescu nu prea e de acord cu majorarea cu 40% a punctului de pensie

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, nu prea este de acord cu majorarea punctului de pensie cu 40% în condițiile în care avem preconizată o creștere economică de doar 4%. 

Acesta susține că politicienii trebuie să fie foarte atenţi la majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, dacă nu vrem să rătăcim vreo 40 de ani printr-un deşert financiar.

„Nu trebuie să facem obsesii pe cifre biblice şi să fim foarte atenţi dacă nu vrem să rătăcim aşa vreo 40 de ani printr-un deşert financiar. Văd că singura discuţie este 40%. Păi da legea e mare şi lată, are atâtea prevederi. Hai să fim serioşi cu cifrele. Nu pot să vă dau acum un răspuns pentru că nu am un răspuns. Aici nu este decât soluţie politică. Deci nu avem soluţie financiară şi economică. Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării. Deci câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr soluţia este dificilă, dar e politică şi socială”, a declarat Mugur Isărescu, la BNR.

De asemenea, în ceea ce priveşte dacă sunt sau nu bani pentru majorarea pensiilor, guvernatorul BNR a spus că răspunsul său este unul simplu: „nu sunt bani din moment ce România are deficit şi nu surplus bugetar”.

Legat de propria pensie, Isărescu spune că ar renunța la ea, dacă s-ar decide interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat. 

„Eu vă anunţ că anul acesta mă îndrept spre 50 de ani de activitate neîntreruptă în câmpia muncii, cum se zicea înainte de ’89, 50 de ani activitate neîntreruptă şi dacă luaţi toate concediile medicale nu cred că depăşesc două luni. Asta a fost viaţa mea. Nu am niciun fel de discuţie. Am fost numit de Parlament. Dacă legea va trece aşa renunţ la pensie, bineînţeles. Mai ales că anul acesta uitaţi, avem 140 de ani”, a spus Mugur Isărescu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate