miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiJandarmeria română: sute de amenzi pentru protestele de miercuri seara

Jandarmeria română: sute de amenzi pentru protestele de miercuri seara

Jandarmeria Română a a anunțat azi, printr-un comunicat de presă, că în urma manifestațiilor de protest anti-restricții desfășurate miercuri în 44 de localități din țară, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 264.000 de lei.

Jandarmeria Română a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestele care au avut loc ieri, în 44 de localități. Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 10 dintre cele 44 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane” – se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Cu o zi înainte, Jandarmeria anunțase aplicarea a 644 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 368.350 de lei, în principal pentru încălcarea acelorași norme legale, marși seara fiind înregistrate proteste în 71 de localități.

Printre cei amendați au fost și opt lideri ai partidului AUR, considerați organizatorii protestului violent de luni seara din București. Senatorii Diana Șoșoacă și Claudiu Târziu, deputatul George Simion și alți cinci politicieni AUR au fost amendați cu cîte 15.000 lei fiecare.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate