joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiLaura Codruța Kovesi, la un pas să fie procuror sef european

Laura Codruța Kovesi, la un pas să fie procuror sef european

Laura Codruța Kovesi este la un pas de a fi noul procuror șef european, după ce a fost aleasă cu 26 de voturi din cele 50 exprimate în Comisia LIBE. Acum nu mai urmează negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. 

Aseară, Laura Codruţa Kovesi, fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a obţinut în această seară cele mai multe voturi, 12, în Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European.

Voturile au fost obținute după audierile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European. Kovesi a fost urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, potrivit biroului de presă al Parlamentului European. 

Votul Comisiei CONT, care a fost unul secret, are rol consultativ. 

Drumul până aici a fost cu adevărat anevoios

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect.

Cu toate acestea, Kovesi îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. 

„În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă-seară, după ora 8 seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a infracţiunilor din justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii”, a declarat Kovesi, la Europa FM. 

Ea nu va renunţa la candidatura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european şi se va prezenta la Bruxelles în vederea audierii din Parlamentul European. 

„Nu am de gând să renunţ la această procedură, voi merge, voi explica că sunt nevinovată, voi explica faptul că această începere de urmărire penală este vădit abuzivă şi şicanatorie. Îmi voi continua drumul în această procedură. Nu voi renunţa. Aşa cum am spus şi când mi-am încheiat mandatul la DNA, corupţia poate fi învinsă”, a subliniat fostul procuror-şef al DNA. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate