duminică, martie 3, 2024
AcasăAgenda ZileiLiderii PES îngheață relațiile cu PSD și discută posibila lor eliminare

Liderii PES îngheață relațiile cu PSD și discută posibila lor eliminare

Liderii PES nu mai vor să discute cu PSD și îngheață orice relație cu partidul din România până când social democrații de la noi din țară nu urmează recomandările Comisiei Europene și își reiau angajamentul față de statul de drept, au anunțat cei din PES. 

„În timpul întălnirii socialilor europeni, președintele Sergei Stanishev a reafirmat îngrijorprile continue legate de statul de drept din România. Acesta a informat premierii, comisarii și liderii de partide că, până când Guvernul României nu își clarifică angajamentul față de statul de drept și nu urmează recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va considera înghețate relațiile cu PSD, iar statutul de membru al PSD în PES urmează să fie discutat. Acesta a concluzionat că nici un eveniment al PES nu va fi organizat cu PSD până când nu se va lua o decizie”, se mai arată în informarea PES. 

Reprica celor de la PSD nu s-a lăsat așteptată, astfel că social democrații aşteaptă cu interes să afle care sunt aspectele care îngrijorează. 

„Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aştepta la mistificări şi acuzaţii fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înţelegem că, în realitate, situaţia PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziţionare nu reflectă poziţia de ansamblu a PES. Dar, dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, aşteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea”, spun reprezentanții PSD, după declarațiile preşedintelui PES, Serghei Stanişev. 

Oficialii social democrați spun că toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală şi toată această efervescenţă se va stinge după alegerile din 26 mai. 

„Atunci, după alegeri, situaţia va fi cu totul alta, când cei aleşi în numele PSD vor avea o poziţie mult mai puternică. Atunci va veni şi răspunsul nostru. Însă acum nu vom intra în acest joc şi nu e cazul să-i acordăm o atenţie mai mare decât e cazul”, mai declarat oficialii PSD. 

Rovana Plumb sare la gâtul PES

“Nu intrăm în jocuri electorale nici măcar dacă ele vin de la colegi din PES! Acea poziție afișată ieri pe site-ul PES nu este statutară, ci reflectă mai degrabă o declarație politică în context electoral. În realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES. Este trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe încât să influențeze inclusiv opiniile unora dintre colegii PES. Este cu atât mai trist cu cât acest lucru se întâmplă în cadrul aceleiași familii politice. Nu vom tolera o astfel de atitudine care se bazează pe dezinformări. Cred că lucrurile pot fi și trebuie clarificate. Avem toată deschiderea să îi ajutăm pe acei colegi nemulțumiți să înțeleagă realitatea din România. Le punem la dispoziție absolut toate informațiile pentru a-și face o imagine corectă”, susține Rovana Plumb.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate