duminică, mai 19, 2024
AcasăAgenda ZileiLiderul PSD Marcel Ciolacu susprins încălcând legea într-un restaurant din Buzău

Liderul PSD Marcel Ciolacu susprins încălcând legea într-un restaurant din Buzău

Liderul PSD Marcel Ciolacu susprins încălcând legea într-un restaurant din Buzău, acesta fiind însoțit de mai mulți membri ai PSD, printre care și fostul premier Mihai Tudose și Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD

Președintele social-democraților era la o masă în restaurantul „Țara Luanei” din Sărata Monteoru, alături de alte 10 persoane fără masă și fără să respecte distanțare fizică. Imediat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a declarat că nu este ceea ce pare.

„Noi ne-am întâlnit. Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am aşezat toţi la o masă. Lucrurile nu au fost aşa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele. Furnizorul acestei fotografii a sunat la 112. A venit un echipaj de poliţie. Atât timp cât a fost echipajul…. Au venit, s-au lămurit. Deci, dacă era de sancţionat, ar fi fost sancţiune”, a declarat Romaşcanu la Realitatea Plus.

Liderul PSD Marcel Ciolacu susprins încălcând legea într-un restaurant din Buzău

Cu toate acestea, IPJ a transmis că efectuează o anchetă în această situație și că au fost deja sancționate trei reprezentanți ai localului.

„În urma unor sesizări, cu privire la eventuale încălcări ale normelor sanitare în vigoare în incinta unei unități turistice din județul Buzău, un echipaj de poliție s-a deplasat la locația indicată, pentru a face verificări în sensul celor sesizate și pentru a lua măsurile legale în situația confirmării celor semnalate. La momentul sosirii la adresă, polițiștii au constatat că în interiorul incintei se aflau 3 persoane și alte 3 erau în afara spațiului închis. S-a constatat că parte din personal nu respecta întocmai măsurile de protecție individuală. Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Având în vedere și imaginile apărute în spațiul public, polițiștii continuă verificările pentru a stabili cu exactitate derularea activităților la locația operatorului economic și dispunerea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Buzău.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române Georgian Drăgan a anunţat că toate persoanele care apar în imagine au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai multe de 6 persoane la o masă.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate