joi, iulie 25, 2024
AcasăAgenda ZileiCirculația pe timp de noapte ar putea fi restricționată

Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată

Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2, Guvernul urmând să ia o decizie în acest sens în perioada următoare, a declarat premierul Ludovic Orban. 

„Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a răspuns Orban.

Întrebat dacă în campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri suplimentare în contextul creşterii accentuate a numărului de infectări, el a spus că vor fi „aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale”.

Circulația pe timp de noapte ar putea fi restricționată

Judeţul Alba, municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj şi Harghita au cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, calculată în ultimele 14 zile la mia de locuitori, potrivit raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Conform raportării, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus este de 3,67 în Alba; 3,35 în Bucureşti; 3,33 în Cluj şi 3,28 în Harghita.

O incidenţă de peste 2 la mia de locuitori prezintă judeţele Sălaj – 2,93, Timiş – 2,8, Mureş – 2,56, Vâlcea – 2,19, Braşov- 2,29, Arad – 2,23, Bacău – 2,16.

Judeţele cu incidenţă mică a cazurilor de infectare la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, sunt Argeş – 0,82, Vrancea – 0,74, Buzău – 0,85, Mehedinţi – 0,92, Călăraşi – 1, Tulcea – 0,93.

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 205.793 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate