marți, octombrie 3, 2023
AcasăAgenda ZileiLiviu Dragnea încearcă din nou să scape de pușcărie prin recurs în...

Liviu Dragnea încearcă din nou să scape de pușcărie prin recurs în casație

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea încearcă din nou să scape de pușcărie prin recurs în casație, după ce a depus, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, documentele în acest sens. 

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a depus o contestaţie în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Prin acest recurs în casație încearcă să obţină anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Pe lângă Liviu Dragnea, alți doi inculpaţi din acest dosar, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, au depus contestaţii în anulare. Cele două au primit și ele condamnări aproape asemănătoare cu fostul lider PSD, astfel că, Floarea Alesu a primit 3 ani şi 7 luni închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu a fost condamnată la un an închisoare cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi, de fapt, activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate