miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiLucian Bode: Autostrada Unirii, finalizată în 2027

Lucian Bode: Autostrada Unirii, finalizată în 2027

în anul 2027 ar trebui finalizată Autostrada Unirii, a declarat ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor, Lucian Bode.

„Toată lumea spune, în regulă, foarte bine, termene, studii de fezabilitate, când veţi finaliza Autostrada Unirii. Am spus, repet, în condiţiile în care procedurile sunt în linie dreaptă şi nu avem parte de contestaţii, ceea ce propuneam să schimbăm modul în care se judecă aceste contestaţii, să nu stăm ani de zile în instanţă, anul 2027 din punctul nostru de vedere este anul în care Autostrada Unirii ar trebui să fie finalizată”, a afirmat ministrul Bode.

Potrivit lui, pentru Autostrada A8, Autostrada Unirii, cum mai este cunoscută, pe secţiunea Târgu Mureş-Târgu Neamţ a fost acordată o extensie de timp de 6 luni.

„Asta înseamnă că la începutul anului 2021, în ianuarie, avem finalizată revizuirea studiului de fezabilitate. Etapa următoare fiind cea de scoatere la licitaţie a proiectării şi execuţiei. Sunt aproximativ 200 de kilometri. Pentru secţiunea Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, astăzi am anunţat transmiterea de către ANAF a documentaţiei, vom urca pe SICAP anunţul pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi întocmirea proiectului tehnic. Astfel, după această etapă vom putea scoate la licitaţie execuţia”, a declarat ministrul Transporturilor.

Autostrada Unirii, finalizată în 2027… pe hârtie

Potrivit ministrului Mediului, Costel Alexe, Pentru Autostrada A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş a discutat cu Bode şi i-a prezentat cam cum arată traficul pe DE 583 la Podu Iloaiei.

„Ne dorim foarte mult ca A8 să înceapă de la Ungheni – Iaşi spre Târgu Neamţ pentru că astfel vom rezolva problema aglomerărilor de la Podu Iloaiei, Târgu Frumos şi centura Paşcaniului. Astăzi Iaşiul nu mai poate suporta, cu infrastructura pe care o are, acest trafic”, a spus ministrul Mediului.

Oficialii din Iași afirmă că acel termen general de 2027 pentru întreaga autostradă poate fi fazat prin mai multe surse de finanţare în care rezilienţa este până în 2025 pe legătura Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate