sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiLudovic Orban: Premierul are susținere totală din partea PNL

Ludovic Orban: Premierul are susținere totală din partea PNL

Premierul Florin Cîțu beneficiază de susținere totală din partea Partidului Național Liberal și nici nu se pune în discuție schimbarea  configurației politice, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, după ședința de luni a conducerii PNL.

”Premierul beneficiază de susţinere totală. Nici nu se pune în discuţie, vreo secundă, schimbarea configuraţiei politice. Noi nu ne jucăm cu România. Când am hotărât că premierul acestui Guvern este Florin Cîţu, suntem consecvenţi, serioşi şi mergem mai departe. Îndemnul nostru pentru toţi partenerii din coaliţie este să lăsăm de-o parte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe ceea ce aşteaptă românii de la noi şi anume să asigurăm o bună guvernare” – a spus Orban.

Pe de altă parte, șeful PNL a cerut demiterea oricărui ministru care critică  premierul, cu trimitere la declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit pe premier ”zombie politic”.

”Asta e logica de funcționare în toate democrațiile, solidaritatea guvernamentală: guvernul reprezintă o echipă. Când un ministru își atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvern. E profund dăunător să își permită unul și altul să atace premierul. Cum să colaboreze un ministru cu premierul cât timp își permite să atace public”, a spus Ludovic Orban.

Florin Cîțu, la rândul său, a spus că fiecare membru al Cabinetului său va fi evaluat nu pe ceea ce spune că face, ci pe ceea ce face, pe baza performanței sale.

„Îi asigur pe toţi membrii Cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanţei, nu pe baza declarațiilor. Pe baza a tot ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun că fac” – a precizat premierul.

El a dat ca exemplu de criteriu de evaluare reforma cerută fiecărui ministru.

”Vorbim de reforme, le-am cerut reforme. În momentul acesta încă nu am văzut un plan de reducere a cheltuielilor bugetare. Aștept acest plan de reformă la companiile de stat, reformă în propriul minister. Cel mai simplu mod de a face reformă e să te uiți la propriul minister, nu te lupți cu sindicate, nu te lupți cu nimeni”, a spus premierul.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate