vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiIohannis: Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat

Iohannis: Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat

Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat, a anunțat preşedintele Klaus Iohannis care a afirmat că a convocat partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări după ce a acceptat mandatul lui Orban. 

„Voi convoca consultări cu partidele parlamentare, care vor începe mâine la ora 16,00 şi se vor încheia la ora 20,00”, a anunţat şeful statului la Palatul Cotroceni. El a arătat că Ludovic Orban rămâne prima sa opţiune de premier. 

Gestul lui Orban este determinat de expirarea termenului de 15 zile în care ar fi trebuit ca Guvernul să primească votul de învestitură, acuzând din nou PSD pentru această situaţie.

„Din cauza PSD, care a boicotat ieri ședința din Parlament, nu s-a putut da un vot pentru un nou guvern. În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj, iar acesta este ultimul lucru pe care ni-l dorim. De aceea, am acceptat decizia lui Ludovic Orban de a-și depune mandatul de prim-ministru desemnat. În consecință, am convocat consultări cu partidele parlamentare mâine, la ora 16:00, după care voi anunța care sunt concluziile mele. România nu are nevoie de blocaje, România are nevoie să meargă înainte.”, a afirmat preşedintele.
CCR a admis sesizarea PSD şi a decis luni că există un conflict juridic între Parlament şi preşedinte în ceea ce priveşte nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, argumentul Curţii fiind că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, după decizia CCR, că PSD a creat o nouă criză.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate